Alati duhovnog razvoja, podizanja nivoa svesti, produbljivanje uvida i razumevanja, treba da ti budu od koristi u svakodnevnom životu. Duhovnost nije (samo) meditacija, umirivanje uma, samovanje na vrhu Tibeta, molitva, postizanje osećanja jedinstva sa sobom i svetom oko sebe. Duhovnost bi trebalo da prožima praktičnu i funkcionalnu stranu života, koja je preovlađujuća – svakog dana moraš da se postaraš za sve svoje obaveze, za sve koji su pod tvojom zaštitom i na tvojoj brizi, sve svoje uloge moraš da igraš na dnevnom nivou. Poznavanje kosmičkih zakona, praktikovanje duhovnih tehnika i lični razvoj, odvijaju se u sklopu svakodnevnog života i treba da ga oplemene i olakšaju. Zato, ako ti je potrebna stabilnija finansijska situacija, sloga u porodici, razmena sa prijateljima, ljubav, putovanja – možeš da radiš na tome da ih privučeš u svoj život. 

Postoje različite frekvencije i vibracije koje svako od nas emituje i u skladu sa njima privlači odgovor istih vibracija oko sebe. Zakon privlačnosti jednostavno glasi “što zračiš, to privlačiš” i treba ga razumeti bukvalno. 

Kada u svet oko sebe (Univerzum) šalješ signale straha, frustracije, besa, sumnje, koji vibriraju na niskoj frekvenciji, dobićeš potvrdu da imaš sve razloge za strah, bes, beznađe… Ali ti zbog toga ne možeš prosto prestati da se plašiš, ne možeš prinuditi sebe da vibriraš na višoj frekvenciji, već je potrebno da osvestiš i procesuiraš svoja stanja i osećanja. To je suština rada na sebi – podizanje frekvencije, koje se postiže podizanjem svesti, produbljivanjem uvida, samospoznajom i samoljubavlju. 

Na mnogo načina je važno podržavajuće okruženje – ako oko sebe imaš osobe koje vibriraju na višem nivou svesnosti, osećaćeš podršku i poziv da im se pridružiš i napreduješ, dok te osobe sa niskom vibracijom vuku na dole. 

Svi molekuli u ljudskom telu se neprestano kreću i vibriraju, a više frekvencije odlikuje veća brzina vibracije – ta brzina je direktno povezana sa našim osećanjima. Ako osećaš zadovoljstvo i sreću, jer vidiš i osećaš ono dobro (u situacijama koje se kreiraju, osobama koje te okružuju, lekcijama koje imaš da savladaš), tvoje vibracije su snažne i brze, za razliku od onih koji su nezadovoljni, kritički nastrojeni, primećuju samo negativno i uvek imaju na šta da se požale. To je suština pozitivnosti – promena fokusa sa lošeg i negativnog, na dobro i pozitivno. 

Comments