Prelazak iz tople u hladniju vremensku sezonu ostavlja traga na našoj koži, hteli mi to ili ne. Zato, ona skin care rutina koja je za vašu kožu bila savršena u letnjim mesecima, sada može biti neadevkvatna, može vam iznenada smetati i činiti da se osećate nelagodno. To je sasvim normalna pojava i dešava se svima nama, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo koje bi to promene trebalo da unesete u svoju skin care rutinu sa prelazkom godišnjih doba iz toplih u ona hladnija. Ove promene nisu velike i od vas neće zahtevati preterano dodatno vreme i novac, a vaša koža će vam garantovano biti zahvalna na njima!

Pređite na intenzivniju hidratantnu kremu

Adekvatna hidratacija kože ključna je u svim mesecima. Ipak, vreme je da iz svoje rutine izbacite one laganije hidratantne kreme koje u sebi ne sadrže ulja, i koje su pogodne za leto. Sada bi trebalo da se okrenete malo “težim” hidratantnim kremama za kožu lica, kao što su one koje u sebi sadrže ceramide – esencijalne masne kiseline koje naša koža sama proizvodi, ali koje je potrebno nadoknaditi u hladnijim mesecima. Ceramidi su značajni jer poboljšavaju zaštitnu funkciju barijere vaše kože, sprečavaju dehidrataciju kože i umanjuju šansu za ekcemima i ispucalom, osetljivom kožom.

Dodajte losion za telo u rutinu

Tokom letnjeg perioda vaša koža je naviknuta na letnju vlažnost vazduha, koja sa zimom i hladnijim danima nestaje – te iznenada možete osetiti kako vas koža svrbi, pecka ili zateže. Ovo je sasvim normalna pojava usled toga što vam koža usled manje vlažnosti postaje dehidrirana, a kako biste joj povratili vlažnost, najbolje bi bilo da u svoju redovnu skin care rutinu dodate hidratantni losion za telo. Hidratacija nije potrebna samo vašoj koži lica, već i celom telu, a losion će vam pomoći da pri površini kože kreirate zaštitnu barijeru. Ova barijera će imati dvojnu funkciju, a to je da istovremeno čuva hidriranost vaše kože iznutra i neguje je i hidrira spolja.

Comments