Borba sa sezonskom alergijom – da li treba da nastavim? Svi koji se bore sa alergijama znaju koliko one mogu da zakomplikuju život. Neprestano kijanje, svrab, nesnosiv kašalj, iritacije, samo su neki od simptoma koje sigurno imaš ako patiš od neke alergije. Iako postoje lekovi koji ti pomažu da se boriš sa njima, znaš i sama da nekada ni to nije dovoljno. Vrlo je moguće da alergiju nemaš celog života, jer se može pojaviti u bilo kom životnom dobu, a kada je jednom iskusiš znaš da ona više ne ide nigde i da je pravi “smarač”. Mnogi alergije nazivaju bolestima novog doba zbog naše preosetljivosti i sve veće ekspanzije alergena. Istraživali smo šta je to što može olakšati život “žrtvama” polena, ambrozije, prašine itd. i došli smo do nekih zanimljivih saznanja. U nastavku saznaj koji su to prirodni lekovi koji ti mogu pomoći da se izboriš sa upornim simptomima alergija.

Pij puno tečnosti

Iako možda zvuči kao potpuni kliše, hidratacija je zlata vredna, u svakom smislu. Osim njenih brojnih dobrobiti, ona bitno utiče i na smanjenje simptoma alergija. Unos 2l vode na dan zvuči skroz jednostavno, ali je zaista dobar početak u borbi sa alergijama. Dovoljna količina tečnosti ti može pomoći da se oslobodiš sluzi u nosu i da lakše dišeš. Takođe, hidratacija će ti pomoći da izbegneš suvo, iritirano grlo i da se ne osećaš “zapušeno”.

globencer dL09wmeZGaI unsplash e1590057416241 Kako da se na prirodan način izboriš sa sezonskim alergijama

Tuširaj se toplom vodom

Pored toga što će ti vruća kupka prijati da se opustiš i povratiš energiju od silnog kašlja, takođe će ti otvoriiti disajne puteve i “otpušiti” te. Umesto toplog tuširanja možeš da probaš i sa inhalacijom, jer para otvara tvoje disajne puteve i omekšava sluz u nosu. Zbog ovoga ćeš se momentalno osećati bolje i uvešćeš ovaj postupak u svoju svakodnevnu rutinu.

spencer davis Vp6extXWLeI unsplash e1590057518439 Kako da se na prirodan način izboriš sa sezonskim alergijama
Comments