Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

1/3

Bilo bi dobro da ne budeš u belom usijanju od besa kad se svađaš sa partnerom, da zadržiš distancu od svojih emocija i da budeš spremna da čuješ šta on ima kaže i da shvatiš šta mu to znači – jer u svađi oboje govorite više, oštrije i iskrenije nego što biste inače rekli, ali isto tako, govorite u odbrani, ili sa namerom da povredite partnera. Potrebno je da se svađate svesno, jer, svađa je oblik komunikacije u kome najmanje manipulišemo time kako se predstavljamo, koji vam zato omogućava da jedno o drugom dobijete nove informacije.

Ako ti je pre svega važno zdravlje tvoje veze (i tvojih nerava) možeš da naučiš da se snalaziš u svađama, naročito u onima koje su uobičajene i normalne u partnerskom odnosu, u zajednici i braku.

Različiti prioriteti u finansijskom smislu

Ti želiš novi kauč, on želi da poveća štednju, ti želiš jeftiniji hotel na odmoru, pošto i nećete provoditi nešto mnogo vremena u njemu, a on bi nešto luksuzno s velikim televizorom (za onaj novac sa štednog računa) Različite želje i prioriteti kod parova sasvim su normalni, a najvažnije je da svatko izrazi svoje želje, makar u ovoj turi pregovora ustupio prednost partnerovim željama. Ako se želje ne izraze, nakuplja se ogorčenje i osećaj da naša “žrtva” nije cenjena. Veština komunikacije u raspravi oko finansijskih prioriteta jesta pokazati razumevanje za to što partner želi i jasno izneti razloge zbog kojih ti želiš nešto drugo, da bi i on razumeo tvoje motive i tvoje vrednosti. Šta ćete zatim uraditi sa tim razumevanjem, stvar je pregovora i dogovora.

parovi2 Kako da se snađeš u najčešćim partnerskim svađama i sukobima

Editors choice