Čini nam se da je ovo večito pitanje, koje postavljamo sebi početkom svake nove nedelje. Često ponedeljak dočekamo nespremni, ma koliko bili svesni u nedelju uveče šta nas sutra čeka. Ipak, kako bismo bez obzira na vikend koji je iza nas imali aktivan ponedeljak, koji će nas pozitivnom energijom uvesti u ostatak radne nedelje – preporučujemo vam ovih nekoliko jednostavnih rituala koje možete da uradite pre nego što se u ponedeljak zaputite ka kancelariji.

Započnite dan plejlistom ili podkastom

Onog trenutka kada otvorite oči i odete da spremate prvu jutarnju kafu ili doručak, zašto ne biste usput pustili muziku koja će vam ulepšati jutro, ili pak neki podkast koji će vas zaintrigirati? Tako ćete imati osećaj da ste jutro posvetili sebi i svojim interesovanjima, a ne samo pripremanju za još jedan dan na poslu. Vaše jutarnje vreme je samo vaše, i trebalo bi da ga odredite po svojim afinitetima. A i savršeno kod plejliste ili podkasta je što možete samo da ih prebacite na slušalice, i nastavite da ih slušate na putu ka officeu.

Obucite se za posao koji želite, a ne posao koji imate

Ovo je izreka koju biste mogli da primenjujete svakog ponedeljka, ako to već ne činite drugim danima. Dakle, umesto da još jednu nedelju počnete “dobrim, starim”, klasičnim outfitom, igrajte se i dajte sebi oduška kad je stajling u pitanju. Obucite sve ono što biste obukli za popodnevni izlazak, obucite taj jarkoroze sako, obucite i tu maxi cvetnu suknju i cipele sa platformom. Jer zašto ne biste? Kada se budete osećale lepo i izgledale lepo, tu pozitivnu energiju prenećete i na ostale saradnike.

Comments