Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Biti ono što jesi među ljudima koji uglavnom nastoje da sakriju ono što jesu i da prikažu ono što nisu, a što na površini treba da liči na ono što ti jesi, odnosno da prikaže dobronamernost, istinoljubivost, razumnost, osećaj za pravednost, pa čak i plemenitost i humanost – pozicija je u kojoj je onaj ko je zaista dobar, pravedan, istinoljubiv, otvoren, razuman, plemenit i human, naivac i budala među onima koji umeju da manipulišu i da izvuku ličnu korist, jer su u suštini koristoljubivi, sebični, prezrivi, isključivi i skloni da posežu za svakakvim sredstvima zarad lične dobiti.

Dakle, ako si naivac, a nisi glup, u izvesnoj si prednosti u odnosu na one koji su prepredeni, ali glupi, jer ćeš ih odmah provaliti. Međutim, ako te ubace u mašinu prepredeni i pametni, šanse da se orijentišeš po najosnovnijim reperima (gde ti je dupe, a gde glava) minimalne su. Kako da zaštitiš svoj integritet, kad se suočavaš sa situacijama u kojima te drugi iskorišćavaju, jer tačno znaju da mogu da računaju na tvoje poštenje, na to da nećeš slagati, da ćeš odražati obećanje, ispoštovati dogovor i sama sebe uvaliti u nepriliku svojom doslednošću?

Nepoštenima je lako – oni znaju da se isplati glumiti poštenje i pri tom pretpostavljaju da i svi ostali tako razmišljaju, jer polaze od sebe. Oni su po difoltu sumnjičavi, dok se ne uvere sa kim imaju posla, odnosno, da li je pred njima poštena i naivna osoba (ovca za šišanje), ili neko nalik njima, ko zaslužuje poštovanje i ko izaziva njihovu inteligenciju i sposobnost da iskažu svoju prepredenost na višem nivou. Oni uživaju u svojoj veštini i performansu, nemaju moralne dileme i ne preispituju se u tom smislu. Nemaju problem sa samopoštovanjem, osim ako su veoma kompleksne ličnosti, visoke inteligencije, koje teže duhovnim vrednostima, ali istovremeno teže i moći i kontroli. Tada umeju da budu naročito zli, što je odgovor njihovog bića na samomučenje kome su neprekidno izloženi. Mnoge istaknute istorijske ličnosti patile su od ovog unutrašnjeg rascepa.

Editors choice