Imate problem sa spuštenim kapcima, a poslednje što želite je operacija. Pokušali ste sa svim mogućim trikovima, ali ništa nije donelo trajne rezultate ili ste brzo odustali od ideje da želite zategute kapke. Danas sa vama delimo zanimljive i brze trikove koji za samo nekoliko dana pokazuju prve rezultate, što znači da ćete biti motivisani da ih uvedete u svoju negu.

Otkrivamo vam kako da za samo nekoliko dana rešite problem spuštenih kapaka, ali i kako da naterate sebe da svakodnevno ponavljate masaže lica.

Da navika postane rutina, potreban je 21 dan, što znači da upravo toliko dana morate da “naterate” sebe da nešto radite, u ovom slučaju – to je masaža lica. Na internetu su dostupni videi koji pokazuju kako da pravilno masirate određenu zonu na licu, pa možete svakodnevno da istražujete i učite nove masaže. Ono što je najvažnije jeste da ćete na samom kraju biti oduševljeni rezultatom!

TikTok trik hladnih kašika

TikTok je pokrenuo toliko trendova da je nemoguće sabrati ih, ali i upotrebiti sve, mada se najbolji izdvoje i postanu viralni, baš kao i trend hladnih kašika. Sve što je potrebne jeste da ostavite kašike u zamrzivaču preko noću, a da ih potom uz jutarnju rutinu držite u više navrata po pet sekundi na obrazima, tako da su bliže očima. Pored toga, možete i blago da masirate obraze tako da završni pokret bude zatezanje od obraza ka očima i uvis.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Flvsh Nike (@flvshnike)

U originalnom izdanju – hladne kugle

Kašike su, zapravo, zamena za one popularne kugle koje kruže internetom, pa ako budete u prilici da ih kupite, one će vam biti praktičnije jer je napune vodom, a potom zalede – samim tim su višenamenske i možete njima da masirate i zatežete ostatak lica.

Kućni aparati za masažu i zatezanje

Da li ste već kupili neke od popuarnih kućnih aparata za čišćenje i zatezanje lica? To je dobra investicija, ali se čini kao da je izbegavamo jer ne verujemo u njihovu moć. Nakon što su na društvene mreže plasirane fotografije pre i posle, sigurno ste počeli da odvajate novac za ove magične aparate.

Pročitajte i ovo: Beauty trendovi sa TikToka koje morate da probate i u 2023. godini

Gua Sha – otkriće godine i dobra navika

Kamen koji je promenio sve! Ulje, krema i redovna masaža kojom ne samo što zatežete lice, već i pokrećete cirkulaciju. Najbolje je da je radite u jutarnjoj rutini, a uveče je dovoljno da samo jednom blago ponovite postupak masaže. Ipak, masaža ovim kamenom zahteva da izdvojite nekoliko minuta više za negu, a ključ je u želji, zato, ne tražite izgovore, već naterajte sebe da svakog dana ustanete samo tri ili četiri minuta ranije i izmasirate svoje lice. Nakon tri nedelje postaće vaša rutina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Flvsh Nike (@flvshnike)

Okoloočne kreme i maske

Pored svega navedenog, važno je i da u negu lica ubacite okoloočnu kremu, a najbolje su one koje u sebi sadrže vitamin C. Potrebno je da adekvatno negujete i hranite svoju kožu, posebno predeo koji tretirate aparatima i predmetima za zatezanje kože. Hidrirajte lice i ne zaboravite da jednom nedeljno stavite masku koja u sebi sadrži hijaluron.

Trik olovkom za oči

Naravno, šminka je tu da popravi i sakrije sve što poželite. Zato, ako vam je potrebno kratkotrajno rešenje, uvek možete da iscrtate tanku liniju ajlajnera ili vizuelno podignete kapak olovkom za oči. Takođe, kapak vizuelno možete da zategnete i maskarom, tako što fokus stavite na sam kraj trepavica, a uz to na krajeve možete da dodate i isečenu veštačku trepavicu i tako postignete volumen.

Pročitajte i ovo: Šta je bukalna mast i korekcija obraza o kojoj svi pričaju

Naslovna fotografija: instagram.com/flvshnike

Dragana Stojanović

Comments