On ti se sviđa – dobro izgleda, pametan je, dobar ste par i trebalo bi da se dobro slažete i da budete srećni zajedno. Ali ako nedostaje ono ključno i neuhvatljivo “nešto” osećaćeš da ste neskladni, da ti sa njim nije dobro kao što bi možda moglo da bude i da se upinješ da i sama sebi predstaviš tu vezu kao dobru i prihvatljivu, iako osećaš da nije. Evo zašto on nije onaj pravi.

Ne cenite međusobne osobenosti

Neka karakteristična ponašanja treba prihvatiti, ako ti nisu posebno zanimljiva, ali ako počinju da te nerviraju, onda ih nisi prihvatila – a kad ne prihvataš neke njegove posebnosti, onda ne prihvataš ni njega. Možda te nervira kako se oblači, ili to što ne ume da ispriča vic iako mu ne manjka smisla za humor, njegovo nadmeno držanje ili način na koji razgovara telefonom. On možda mrzi tvoje pevanje i pevušenje svaki put kad čuješ pesmu koju znaš, to što ne možeš da ne komentarišeš kad gledaš film i nagovara te da promeniš boju kose. Deluje kao da su u pitanju sitnice i nevažne stvari, ali nije tako. Vi imate problem, jer suštinski ne prihvatate jedno drugo. U dobrom odnosu u kome preovlađuje energija ljubavi, te stvari bi trebalo da vam budu simpatične, ili barem sasvim prihvatljive.

Često ti nije zabavno sa njim

Zapravo, često se dosađuješ. On voli da ostanete kod kuće, slušate muziku, gledate filmove, a i tebi to prija, ali ne svakog vikenda. Volela bi da nekad izađete na pravi sastanak, ili da posetite neki kulturni događaj – da se obučete, sredite i zajedno negde izađete i imate neki sadržaj o kome možete da razgovarate i razmenjujete utiske. Ali on nema razumevanja za to i nije voljan da napravi kompromis i ponekad uradi ono što ti želiš i što bi tebi prijalo. Potreban ti je neko sa kim imaš više zajedničkih interesovanja ili ko je spremniji da malo izađe iz svoje zone komfora, zbog tebe.

ljubav1 Kako da znaš da on definitivno nije onaj pravi?
Comments