Kako dobiti talase u kosi pomoću pegle? Ponekad želite labave, messy talase, nekad glamurozne lokne, ali korišćenje pegle za kosu ume da bude naporno – dugotrajno, teško, dosadno…

Ali, ipak postoji jednostavan način da napravite savršene beach talase, ali i definsane lokne, pomoću pegle. Ne samo da je presom mnogo lakše uvijati kosu, već je to i genijalan način da dobijete neuredne, ali ipak definisane talase kakve nosi Emily Ratajkowski.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Evo trikova koji “menjaju igru” uvijanja kose peglom – i koji će vam olakšati čitav proces kreiranja frizure.

Kako dobiti talase u kosi pomoću pegle – top saveti

Stavite suvi šampon

Imate finu kosu koja ne zadržava kovrdžavu ili svilenkastu meku teksturu bez dodatnih preparata? Bez obzira na to da li radite sa sveže opranom kosom ili ne, pripremite je za beach talase uz pomoć malo suvog šampona. I kao i kod svakog toplotnog stilizovanja, poželećete da poprskate kosu sredstvom za zaštitu od toplote da bi bila lepa i zdrava.

Uvijte pramenove u obliku slova S

Ako tražite meke, živahne talase, svideće vam se ova tehnika uvijanja pramenova pomoću pegle. Počnite tako što ćete pokupiti deo svoje kose i staviti ga u otvor pegle. Zatim, sa istim delom, savijte ga u obliku slova „S“ da biste završili potez uvijanja. Ponavljaćete ovaj pokret po celoj kosi, fokusirajući se na vrhove da biste dobili prirodni izgled. Pogledajte kako:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ghd Italia (@ghditalia)

Rotirajuće uvijanje

Za definisanije beach talase, pokušajte sa ovom metodom. Držeći peglu pod uglom, umetnite deo kose u peglu i okrenite je od lica da biste napravili prvu krivinu. Zatim lagano povucite peglu malo niz deo kose, pre nego što je ponovo okrenete dalje od lica. Ponavljaćete potez dok ne dođete do krajeva – ostavite ih relativno ravnim za nedovršen (a ipak cool) izgled. Kad završite celu glavu, prođite prstima kroz labave kovrdže kako biste ih učinili talasastijim. Pogledajte kako:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bio Ionic ® (@bioionic)

Uvijanje potezima od lica

Ova tehnika je posebno prigodna za dužu kosu, jer od nje zapravo možete dobiti prilično efektne talase. Koristeći peglu, uvucite deo kose, počevši blizu potiljka, prema liniji kose, između stezaljki. Odatle, jednim pokretom – odvojite zglob od lica tako da kosa prelazi preko (ne ispod) pegle. Uverite se da kosa nastavlja da se omotava oko pegle dok prolazite kroz vrhove. Profesionalni savet: Što je manji deo, to će vaša kosa biti kovrdžavija. Pogledajte kako:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bio Ionic ® (@bioionic)

Uvijanje sa pletenicom

Tehnika koja zahteva malu dozu napora, jer počinje sa jednostavnom pletenicom. Nakon što ste pletenicu poprskali sredstvom za zaštitu od toplote, nekoliko puta lagano pređite peglom preko nje. Kad raspetljate pletenicu, dobićete savršeno definisane beach talase.

Talasi preko noći

Ako nameravate da odvojite vreme da napravite talase pomoću pegle, možete se pobrinuti da potraju preko noći, jer niko ne želi da popravlja kosu ujutru. Pre spavanja, umotajte talase u labave kovrdže, pričvrstite ih sa nekoliko ukosnica. Kad se probudite, nežno uklonite ukosnice i blago definišite talase.

Pročitajte i ovo: 3 metode da kreirate holivudske talase bez odlaska u frizerski salon

Naslovna fotografija: instagram.com/blowoutjunkie

Božica Luković

Comments