500 1189017675 gifts2 ca Kako izabrati najlepši poklon

Poklon je za mene znak pažnje koji može nekome da ulepša dan i navuče osmeh na lice u svako doba godine, dana ili noći. Smatram da ljudi danas ne znaju da prave i kupuju poklone, pošto pogrešno shvataju njihov koncept. Poenta nije u tome ko će doneti veći, skuplji ili ekskluzivniji. Poklon ne kupujemo da bismo pokazali svoj ekonomski status, već da bismo osobu kojoj ga darujemo učinili srećnijom. Ključ kvalitetnog poklona je da dobro poznajemo osobu koju planiramo da iznenadimo, da znamo njene želje, nade, stil i stav. Ostalo su finese. Čar je u tome da poklonimo toj osobi nešto što ne mora biti od praktične koristi, ali mora imati dublje značenje.

Kada imamo u vidu kome poklanjamo, treba se skoncentrisati na ono što tu osobu čini takvom kakva jeste, njene skrivene želje i ono što je vuče napred u životu. Ne poklanjamo ono što sami volimo, već ono što voli osoba kojoj je poklon namenjen. Treba ostaviti neko vreme za planiranje poklona kako bi se ideja slegla u glavi, kao kada pravimo ukusnu čokoladnu tortu, pa ostavimo fil da se zgusne i tek je onda prelijemo, a fil ne iscuri sa strane. Tako je i sa poklonima. Iako mozda već imate u glavi čime biste voleli da obradujete dragu osobu, pustite ideju da se uobliči. Ko zna, možda vam na pamet padne nešto još bolje.

Lep poklon je onaj koji će osobi izmamiti osmeh na lice i zagrejati srce. To je dar koji nastaje iz punih šaka iskrene emocije, 2 kašike truda i barem kapljice inovativosti.

Ovde važi ono pravilo manje je više. Sreća dolazi iznutra, a ne spolja – veliki poklon nije sinonim za dobar poklon – ali ako je biran pažljivo i sa iskrenom željom, garantujem da će baš vaš poklon nekome biti najdraži. Ne treba zaboraviti da uz tako divan poklon mora ići i ništa manje divna čestitka, koju možete da napravite tako što ćete na papir zalepiti par vaših zajedničkih fotografija sa nekim smešnim natpisima ili koristiti neke neuobičajene materijale i tehnike. Kreativnost je najbitnija!

Na kraju, poklon treba da bude i lepo upakovan. To nikako ne znači da treba da platite nekome da zalepi mašnicu na vaš dar, već da u skladu sa time što poklanjate smislite i pakovanje. To može biti nešto što neko ne očekuje da dobije za, primera radi, rođendan, kao što je kesica kafe. Ako kesicu otvorite na dnu i unutra ubacite lančić, slavljenik će se najpre zbuniti, a vi ste uspeli da ga i iznenadite i oduševite. Ovakvo pakovanje će sigurno ostaviti utisak.

Zapamtite da kada birate poklon novac nije glavni faktor, već vaša zelja da nekoga usrećite. A kada darujete, primetićete da ste najsrećniji upravo vi jer je jedina istinska sreća ona koja dolazi iz davanja.


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Comments