Da li ste primetili da se momci sve ređe ježe kad ih pitate koji su znak u horoskopu? Čak vrlo često znaju i svoj podznak i uredno vam daju informacije. Astrologija prilično dopire do savremenog sveta, koji razume da ona pruža vrlo smislena objašnjenja i pomaže da bolje razumemo i sebe i druge, i da gradimo bolje odnose. 

Čak i terapeuti za parove preporučuju uzimanje astrologije u obzir, jer pomaže da se osveste obrasci, da se lakše povežemo sa drugom osobom i da je bolje razumemo – da identifikujemo i afirmišemo delove sebe, koje naša kultura zanemaruje. 

Pročitajte i ovo: Poklon za rođendan prema horoskopu – nema greške!

U partnerskim odnosima, značajne uvide vam može pružiti natalna karta partnera, kao i uporedni horoskop, jer omogućava da odredite uticaj položaja planeta, odnosno, šta on znači za vašu kompatibilnost. Za to je potrebno da znate vreme rođenja, koje određuje vaš znak u usponu i specifična mesta u vašim kućama. 

Natalna karta predstavlja raspored planeta u trenutku vašeg rođenja i podeljena je na 12 kuća, na osnovu zodijačkih znakova, počevši od Ovna u prvoj kući i završavajući se sa Ribama koje vladaju 12. kućom. Natalna karta je predstavljena kružnicom, a svaki deo kruga je kuća koja simbolizuje različite životne aspekte, koji se tumače na osnovu vladajućeg znaka i planete. Na primer, prva kuća, kojom vladaju Ovan i Mars, predstavalja način na koji „izlazimo na scenu“, tražeći i zauzimajući svoje mesto pod suncem. Dvanaesta kuća kojom vladaju Ribe predstavlja gubitak ega i način na koji se spajamo sa drugima i sa Univerzumom. 

Da biste bolje protumačili svoje odnose, proučite aspekte u prvoj, petoj, sedmoj i osmoj kući. 

Ako ne znate svoje ili partnerovo vreme rođenja, Sunce i Mesec treba tretirati kao znake u usponu, koji upućuju na vašu celokupnu perspektivu života. Sunce otkriva kako vidite život iz perspektive ega, a Mesec ukazuje na nesvesne sadržaje. 

Pročitajte i ovo: Znaci da forsirate vezu kojoj nije suđeno

Ukoliko ste zabrinuti da nemate podršku zvezda za svoju vezu, opustite se – uvek ćete pronaći olakšavajuće faktore i planetarne aspekte na koje se možete osloniti kako biste negovali harmoniju i povezanost. Osim toga, astrologija će vam dublje objasniti prirodu vaše veze, ako vam ona nije jasna i ako se pitate šta tražite sa tom osobom i zašto ne možete da se „otkačite“ od nje. Evo bitnih informacija koje vam astrologija može dati o partneru: 

Omogućava vam da upoznate njegovu instinktivnu prirodu 

Znak u usponu je jedan od najvažnijih aspekata natalne karte i života osobe, odnosi se na ono što neko suštinski jeste, na njegovu instinktivnu prirodu. Na primer, ako je vaš partner Bik u usponu, verovatno uživa u muzici, umetnosti, malo luksuza, voli prirodu, ali veoma ceni komfor i udobnost svog doma. Pored toga, njegov znak u usponu vam omogućava da vidite kako osoba započinje vezu i pristupa novim stvarima – ako neko ima Ovna u usponu, može započeti brzo (pod punim „gasom“), ali ako ima Bika, onda u odnose ulazi postepeno i polako. 

Pomaže vam da bolje komunicirate

Merkur predstavlja komunikaciju i mentalne procese i, ako postoje problemi u vezi, Merkur će biti najbolje mesto za neutralizaciju sukoba. Veza bi mogla imati sjajan potencijal, ali ako komunikacija ne postoji, onda neće uspeti. Ali, ne morate imati kompatibilne Merkurove znakove da biste dobro komunicirali. Kompatibilnost se odnosi na lakoću, a učenje o tome kako Merkur svakog partnera funkcioniše, podstaći će dublje razumevanje i bolju komunikaciju. 

Omogućava da se bolje povežete 

Peto polje, kojim vlada Lav, predstavlja životne strasti. Ovo je kuća u kojoj provodimo vreme sa radošću i zadovoljstvom i gde pronalazimo svoje hobije i strasti. Znakovi postavljeni u ovoj kući ili na njenom vrhu, daju vam predstavu o tipu osobe i vrsti zabave koju voli da ima u svojim odnosima. Recimo, vatreni znaci poput Lava, Ovna i Strelca, koji borave u ovoj kući, vole da se zabavljaju i žele aktivnost, strastvenog partnera koji će ih pokretati i animirati. Vodeni znaci u ovoj kući vole emotivne odnose, zaljubljivanje i borbu jednih za druge ili jednih sa drugima. To znači dramu, ako su Škorpija, Rak ili Ribe u 5. polju. Zemljani znaci u ovom polju vole stabilnost. Možda nisu uzbudljivi kao vatra, ili dramatični kao voda, ali su senzualni, uživaju u zadovoljstvima tela i doma. Vazdušni znaci u petoj kući, poput Blizanaca i Vodolije, zahtevaju mentalnu stimulaciju i voleće partnerke sa kojima mogu ceo dan da razgovaraju. Vaga voli ravnotežu i harmoniju. 

Pročitajte i ovo: #staytoxic – kako svaki horoskopski znak štiti ego nakon raskida

A to vam govori i šta neko voli u krevetu 

Mars je posebno važan u partnerskim odnosima, jer on određuje način na koji se odnosimo prema seksu. Vaš položaj Marsa može reći koliko vam je seks važan i u kakvom seksu uživate. Kada parovi imaju različitu želju za seksom, odgovore treba tražiti u položaju Marsa. Na primer, Bik u Marsu voli senzualnost i mekoću, dok Mars u Vodoliji voli eksperimente. 

Astrologija otkriva i romantične sklonosti 

Položaj Venere na natalnoj karti i svih njenih aspekata, daće vam dobar pogled na romantičnu prirodu vašeg partnera. Negova senzualnost, koliko pažnje voli da prima ili da daje, kako voli da udovoljava i da bude zadovoljen, njegov stav o ljubavi – svim tim apsektima upravlja Venera. Pregled svake kuće u kojoj se nalaze Bik, Vaga, ili Venera, može vam dati dobru predstavu o tome kako on voli da voli. 

Možete otkriti koliko je posvećen

Osmo polje, kojim vladaju Škorpija ili Pluton, jeste kuća seksa, brakova i novca drugih ljudi. Ova kuća razrađuje i nastavlja 7. polje odnosa, od toga ko je vaš partner, do načina na koji veza funkcioniše. Planete ili znakovi u osmoj kući ili na vrhuncu, objašnjavaju kako se vi i vaš partner ponašate u braku, kako se odnosite prema tuđen novcu, kućnim poslovima, seksu.  Vatreni znaci u ovoj kući mogu biti vrući, strastveni, ali i neozbiljni. Zemljani znaci žele da stvore bogtu porodicu i ostave za sobom nasleđe, ali možda nisu baš najbolji komunikatori. Vazdušni znaci su komunikativni, oni vole da pričaju i istražuju, ali takođe mogu biti dvostruki i odigravati svoje mračne strane u ličnim odnosima. Vodeni znaci u 8. polju stvaraju intenzivne odnose, oni žude za sigurnošću, ali mogu biti i veoma emotivni i nepredvidivi. 

U suštini, pomaže u svemu što želite da znate o partneru 

Znaci Meseca i Venere uvek će biti od najveće pomoći u razumevanju kako da negujemo harmonično okruženje u vezi, zbog prirode onoga što predstavljaju (bezbednost, ljubav, poštovanje), ali svih sedam planeta su od pomoći da se pronikne u suštinu. Evo zgodnog vodiča o tome šta svaka planeta predstavlja u vezi:

Sunce – ukazuje na to šta partner želi da vidite i prepoznate, gde mu je potrebno da bude pohvaljen i vrednovan. 

Mesec – šta mu daje sigurnost, bezbednost, osećanje da je negovan i pažen. 

Merkur – kako obrađuje informacije, kako komunicira.

Venera – kako želi da bude voljen i cenjen, kakvu vrstu naklonosti i pažnje želi da mu iskažete. 

Mars – kakav seks voli, šta voli da radi i da mu se radi. Mars oslobađa naše primarne instinkte, bez cenzure. 

Jupiter – u šta veruje, šta ga čini samouverenim, gde se možete povezati iz najšire perspektive. 

Saturn – koliko je disciplinovan, šta ga drži prizemljenog, ali i šta ga sprečava da traži više. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević 

Comments