Kako naglasiti jagodice šminkom – ključne tačke lica koji vam mogu pomoći da istaknete svoju prirodnu lepotu? Od stikova za konturisanje do hajlajtera i toniranih balzama, postoji mnogo načina da naglasite svoju prirodnu strukturu kostiju.

Ne izgledamo svi kao Bella Hadid ili Keira Knightley, ali želimo visoke jagodice – zato je šminka tu da nam pomogne. Ne morate da budete makeup umetnik da bi vam jagodice izgledale zadivljujuće i ne morate da provodite sate ispred ogledala konturišući samo da biste ih naglasili. Isticanje jagodica zahteva najmanju količinu truda i proizvoda, ali se i te kako isplati za celokupan izgled. Predstavljamo vam nekoliko trikova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leah Darcy (@leahdarcymakeup)

Kako naglasiti jagodice šminkom: Ključni saveti

Locirajte svoje jagodice

Svačije jagodice počinju i završavaju se na različitim mestima na licu. Da biste pronašli svoje, osmehnite se. Najviše tačke obraza su prvenstveno mesta na kojima nanosite većinu proizvoda, a zatim treba da tražite gde se obrazi uzdižu prema slepoočnicama – ovo je linija koju treba pratiti za podignute i strukturirane jagodice.

Zapamtite pravilo svetlosti i senke

Naglašavanje jagodica šminkom postiže se stvaranjem idealnog odnosa svetlosti i senke. Zapamtite: osvetlite ono što želite da se primeti; zatamnite ono što želite da prikrijete. Takođe možete isprobati trik Kate Moss. Uzmite kremasti proizvod, kao što je stik za konturisanje, napravite tačku ispod mesta gde se završava vaša jagodična kost (blizu ivica usta) i nežno blendujte kružnim pokretima dok se ne izgladi. To je najlakši način da se stvori iluzija vitkih obraza.

Probajte tehniku „od usana do uha“.

Kad je u pitanju konturisanje, koristite spoljašnje uglove usta kao početne tačke. Zamislite vertikalne linije koje odatle putuju do vrhova vaših ušiju. Počnite blendanjem boje – bilo da je bronzer ili puder – niz linije, zaustavljajući se kad dođete do tačaka na kojima bi se centar vaših zenica susreo sa obrazima. Želite da bilo koja boja ostane ispod jagodica, a ne iznad njih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leah Darcy (@leahdarcymakeup)

Pronađite pravi ton

Da biste napravili konturu ili senku prirodnog izgleda ispod jagodica, koristite proizvode hladnijih nijansi. Pokušajte da izbegnete bilo šta žuto ili previše zlatno oko jagodica, jer može da izgleda blatnjavo.

Ne zaboravite hajlajter

Jedan od najsigurnijih načina da istaknete svoje jagodice je da koristite proizvod sa minimalnim sjajem. Samo mala količina koju nanesete na najviše delove jagodica može biti dovoljna, pogotovo ako nemate vremena. Potražite hajlajtere sa samo nagoveštajem svetlucanja kako bi uhvatili svetlost.

Izaberite odgovarajuću teksturu proizvoda

Ako je vaš tip kože normalniji do masniji, preporučuje se da koristite praškastu formulu za bronzer, rumenilo ili hajlajter. Ako je vaš tip kože normalan do suv, kremasta formula deluje dobro i zadržava vlagu tokom dana. Tekstura proizvoda je ključna za definisanje vaših jagodica.

Koristite sve u balansu

Za prirodno izvajan izgled jagodica, ključno je temeljno blendanje i korišćenje proizvoda koji rade zajedno. Na primer, obavezno kombinovanje vaše konture sa rumenilima, bronzerom i hajlajterom. To ne znači da morate da koristite mnogo proizvoda: samo malo boje ispod jagodica, rumenilo na vrhovima obraza, a onda dodajte malo topline bronzerom i mrvicu suptilnog hajlajtera za završetak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leah Darcy (@leahdarcymakeup)

Izbegavajte proizvode za samopotamnjivanje

TikTok je odgovoran za trend u kojem ljudi nanose losion za samopotamnjivanje poput bronzera, ostave da se stegne preko noći, a zatim se sledećeg dana probude sa isklesanijim jagodicama. Iako ovo može raditi za neke, bolje je koristiti šminku da poboljšate strukturu kostiju. Lažni preplanuli ten se hvata za kožu, tako da ćete uvek dobiti neukusan rezultat.

Šminkajte se polako

Manje je više kad je u pitanju isticanje jagodica. Jedna od najvećih grešaka je utapanje četkice u konturni proizvod i ne razmišljanje o tome gde se nanosi ili koliko. Šminkajte se polako i uklonite višak proizvoda rukama pre nego što nešto nanesete na obraze. Zapamtite, lakše je dodati više nego što je oduzeti. Ako nanesete previše proizvoda i previše jak ton, izgledaće veoma neprirodno.

Pročitajte i ovo: Letnji makeup look bez pudera – u 6 lakih koraka

Naslovna fotografija: instagram.com/leahdarcymakeup

Božica Luković

Comments