Modna kuća Schiaparelli iza sebe ima dugu modnu istoriju, i izuzetno prepoznatljivu, surealnu estetiku. Osnivačica ove modne kuće, modna kreatorka, Elsa Schiaparelli, poznata je između ostalog i po svom bliskom prijateljstvu sa čuvenim apstraktnim umetnikom Salvadorom Dalijem – koji je čak svojim delima inspirisao neke od njenih odevnih komada. Oni su imali i jedinstvenu modnu saranju, a sigurni smo da bi Elsa i Dali bili apsolutno ponosni na nasleđe koje su ostavili za sobom i na trenutnog kreativnog direktora ove kuće – dizajnera Daniela Roseberryja. On je pronikao u sam duh ovog brenda, otkako je 2019. godine došao na poziciju kreativnog direktora, i čini nam se skoro kao da je Elsa iznova tu i nadgleda celokupan dizajnerski proces. Modna kuća Schiaparelli nikada nije bila uplašena od prihvatanja nekonvencionalnog. Njihov dizajn uvek je nosio dozu inovativnosti, apstrakcije i ekstremne estetike u sebi – i baš to je ono što je čini posebnom. Schiaparelli princip oduvek je bio “više je više”, ako je uklopljeno kako treba – i zato, evo šta smo naučili od njihove estetike i pristupa dizajnu.

Crna koža je uvek in – a dokaz je Beyonce u Schiaparelli haljini na dodeli Grammy nagrada

Crna (eko) koža uvek je dobra opcija, i ona najverovatnije nikada neće izaći iz mode. Ukoliko želite da ostavite utisak, da pokažete stav, izgledate atraktvno, a ne budete u stajlingu u jarkoj boji – koža je savršen izbor za vas. Takođe, kada nosite komade od kože veoma je važno da oni budu dobro ukrojeni i prate liniju vašeg tela, kako biste izgledali atraktivno i senzualno. Naravno, Schiaparelli ne bi bila modna kuća koja jeste da uz crnu haljinu nije uklopila i crne rukavice sa zlatnim nastavcima u obliku noktiju, kao i chunky, zlatne minđuše – jer detalji umnogome doprinose atmosferi celokupnog stajlinga, koji bez njih ne bi bio ni približno isti.

Intenzivna boja je uvek opcija

Ipak, ako niste ljubitelj crne, već kolora, Schiaparelli je tu da vam kaže da pri izboru boja uvek odaberete one najintenzivnije, bez ikakvog straha i panike. Ako možete da odaberete najintenzivniju pink roze boju – zašto biste odabrali bilo koju drugu? Nemojte se bojati da iskočite iz mase i pokažete sebe, jer ste jednistveni podjednako kao i svaki odevni komad iz Schiaparelli kolekcija. Takođe, ovo je još jedan primer u kojem nam modna kuća Schiaparelli pokazuje da se moć odeće nalazi u detaljima, kao što je ova ukrojena “kičma” na leđima ovog mantila.

Što veće minđuše – to bolje

Već možete pretpostaviti – kada je nakit u pitanju, Schiaparelli “ne štedi”. Njihov nakit uvek je intenzivan, zlatan, neobičnih formi i oblika, sa dragim kamenjem, veliki i upadljiv. Ako se odlučite za neki komad nakita u Schiaparelli stilu, budite siugrni da će fokus vašeg celokupnog autfita bez greške ostati na njemu. Ove godine, srećom, upadljiv nakit će biti in – te možete odmah otići na Instagram stranicu modne kuće Schiaparelli, kako biste se inspirisali!

Comments