Plavuše, komplikovane same po sebi, ali je još komplikovaniji način na koji neguju svoju kosu.

Gledajući sa beauty perspektive, imati plavu boju kose pravi je izazov, koji iziskuje mnogo truda i rada. Sa druge strane, bar se uvek mogu za svoje greške vaditi na onu znanu rečenicu: “Ja sam ipak plavuša!”.

Naravno da je ovo šala, a hajde sada zajedničkim snagama da se pozabavimo realnim problemima sa kojima se plavuše svakodnevno susreću.

146 Kako negovati plavu kosu?Svaka farba može oštetiti kosu, ali posebno je loša po vlasi – plava boja iz jednog veoma razumnog razloga, a to je zato što zahteva farbanje iznova i iznova.

Kada bukvalno belite kosu, sa namerom da vam u korenu bude izrazito svetla boja, nalik boji snega, ona brzo postaje suva i kruta i takoreći: gori u korenu.

Pošto gubi na vlažnosti i sjaju, moraćete ove nedostatke nadoknaditi proizvodima i raznim preparatima, a nega kose mora biti na visokom nivou.

Smanjite broj farbanja/izbeljivanja kose

Iako želite da nemate izrastak i uporno se trudite da na vreme izbelite svoju kosu, to je veoma štetno, a posebno se kosa uništava konstantnim farbanjem.

No, postoje veoma trendi metode koje vam mogu pomoći da regenerišete svoju kosu, a ombre stil je jedan od njih. Naime, variranje sa bojom i kombinovanje nije uvek tako loša stvar. Čak se možete pozabaviti i sa izvlačenjem pramenova, a naravno da će osnova kose ostati plava.

230 Kako negovati plavu kosu?Ne pravite nagle prelaze

Prelaz od brinete do plavuše ne može se desiti preko noći, pa tako ne gajite lažne iluzije. Treba vremena i vremena da se jedna brineta transformiše u plavušu, a ukoliko ste i vi krenule tim putem, bolje je koristiti izbeljivač u prahu.

Zapamtite, misao vodilja u ovom slučaju je: strpljen, spasen!

Koristite prave, kvalitetne šampone

Danas je sve napredovalo, pa i proizvodnja raznih hemijskih preparata. Uostalom, treba koristiti one koji imaju što manje hemije u sebi i koji su bazirani na prirodnim proizvodima. Na poleđini šampona piše za koji tip kose je i obavezno se vodite tim instrukcijama.

Ne zaboravite da vodite računa i o kvalitetu šampona koji takođe ima veliku ulogu u regenerisanju dlake.

Održavajte svoju kosu

Pod održavanjem smatra se redovno pranje, stavljanje maski i feniranje. Izbegavanje peglanja je veoma dobra stvar, jer se mnogo manje šteti, a ukoliko ste i vi jedna od onih koje muku muče sa oštećenom kosom, kokosovo ulje je dobro i podstiče oporavak.

319 Kako negovati plavu kosu?Zaštitite je od sunca

Šeširi i marame igraju važnu ulogu u zaštiti od UV zračenja. Kosa izložena suncu pati od isušenosti i nema sjaj.

Zato što dalje od sunca i usput koristite preparate.

Posećujte frizera redovno!

Svaki frizer reći će vam da je neophodno kosu kratiti s vremena na vreme. Ne zbog toga da bi brže porasla, već kako biste odstranili isušene krajeve. Niko ne voli da vidi devojku sa rascvetalom kosom, a to danas spada u ličnu higijenu.


Violeta Stojanović

Comments