Farmerke. Kao legenda casual garderobera i neophodni sastojak mnogih outfita – farmerke zauzimaju izuzetno visoku poziciju na manje više svačijoj listi bilo da ih nosiš uz salonke ili starke. Beskrajno polje u kom zaista nema puno pravila osim da nosiš šta ti dobro stoji. Međutim, koliko god da to jednostavno zvuči, i logično, i koliko god da ih volimo nekada zaista ume da bude mučno sa njima, budući da se s vremena na vreme pojave ti neki genijalni modeli koje svi odjednom nose, i svima sjajno stoje, i ti užasno želiš da stoje i tebi ali nešto tu baš nije sasvim kako treba. Well, znamo već da nije sve za svakoga i to je lekcija broj jedan koju treba da prihvatiš pogotovo kada je izbor farmerki u pitanju. One su po svojoj prirodi ultimativni casual komad i tako i treba da se osećaš u njima. Dobro, udobno, prijatno, svoje, sigurno.

Lično, veliki sam ljubitelj istih i imam sasvim sigurno oko petnaestak pari, no u jednom trenu došla sam na nemilu tačku iskrenosti prema sebi gde je bilo vreme da priznam da sve one manje više mogu da se škartiraju jer predstavljaju ništa drugo do moju želju da pokušam da imam duže noge, manju guzu, tanje butine. Da, farmerke čarobno spašavaju u onim nemamštadaobučem danima, ali ne rade baš totalnu magiju. Dakle, bio je red da jednog dana u ovim mladim zrelijim godinama popričam oči u oči sa svakim od tih pari, a i sa sobom, i na kraju dođem do zaključka da od sveukupnog broja, istinski klikćem samo sa dva. I znate šta, to je sasvim okej, i iskreno predlažem svima. Dosta je zavaravanja i pokušavanja, vreme je da stvari nazovemo pravim imenom i prihvatimo da za svakog postoji idealan par. Makar se on zvao i Mom jeans, kao što je to u mom slučaju. Nimalo zabavno ne zvuči, slažem se ali je prokleto udobno i mene što se tiče mogu se zvati kako god.

Da li već znaš koji je tvoj najbolji jeans prijatelj?

Farmerke sa ravnim nogavicama

Dobar izbor za sve, tako da je i broj jedan stanica ukoliko ne znaš baš tačno u kom pravcu ideš, ovo je uvek sigurna opcija, kakve god noge da misliš da imaš. Takođe idealan kroj za one koji ne trpe preuskost skinny farmerki ali ni jedan tip zvonastih pantalona, ova međuopcija nudi treći put u kojem se jasno prati linija nogu ali ne preblisko i preusko. Ovaj model je onaj kojima se svi pre ili kasnije vraćaju i iskreno savetujem jedan ovakav par u ormaru. Dobar twist je ukoliko su kropovane, jer im to daje pravi dodir proleća i idealne su za duge prolećne dane, patike, duks i spremna si. Visoki struk je ono što spašava svaku građu a lakoća s kojom se kombinuju od vintage bluze do oversize kašmirskih džempera ih čini omiljenim komadom mnogih fashion devojaka.

Comments