Crvena boja kose je tako in u poslednje vreme, o karminu i da ne govorim – čista klasika! A tek crvena haljina! Pun pogodak ako na žurki želite da privučete najviše pažnje i budete kraljica večeri.

No, ima tu jedan mali problem. Ima mnogo nijansi crvene i, naravno, ne stoji svakome sve. A s obzirom da ne želimo da izgledamo kao strašila, evo na šta treba da obratite pažnju kako bi nijansa crvene koju odaberete bila kao stvorena baš za vas!

slika 1.1 Kako odabrati pravu nijansu crvene

Crveno znači zavodljivo

Nikako ne zapostavljajte boju vašeg tena. To je možda najvažnija stvar na koju treba da obratite pažnju i sve se, u principu, vrti oko toga. To što obučete ili “stavite” na glavu/lice mora da se uklopi sa vama i vašom “bojom”.

Pogledajte dobro – imate li bled, bež ili taman ten? U skladu sa tim odaberite odgovarajuću nijansu crvene. Kada je reč o kosi, posavetujte se sa stručnjakom; zna se da se iz crvene boje teško prelazi u npr. plavu, tako da tu ne treba rizikovati. A kada govorimo o haljini i karminu – ako vam ne odgovaraju, lako možete skinuti nakon probe. To bar nije problem i lako možete isprobati više nijansi, bez štetnih posledica.

Takođe, da se doda, crvena boja lepo i diskretno ističe ten, bilo koje boje on bio, tako da slobodno možete da se poigrate sa nijansama. Na primer, svetlije nijanse crvene će učiniti da vaše lice blista, da bude sjajno i sveže, dok će tamnije nijanse istaći crte vašeg lica taman toliko da budete opasne i zavodljive. Još ako imate zelene oči… Yummy!

slika 239 Kako odabrati pravu nijansu crvene

Vodite računa o tenu kada birate nijansu za crvenu boju kose

Kada je reč o kosi – devojke koje imaju svetao ten, ružičast ili baš bled, mogu da isprobaju bakarne, svetlije nijanse crvene koje vuku na narandžasto. Tamne nijanse će ih učiniti još bleđim, a ako želite da pobegnete od toga da vam lice deluje prozirno belo, a i ako imate neke sitnije nepravilnosti, bolje odaberite nešto svetlije.

Devojke tamnijeg tena neka sigurno zakoračaju u svet smelih, vatrenih nijansi crvene koje će učiniti da izgledaju još glamuroznije i egzotičnije.

slika 331 Kako odabrati pravu nijansu crvene

Crveni karmin – pun pogodak za pune usne

Za karmin važi isto pravilo – pokušajte da se slaže uz ten. Takođe, ‘ajmo smešak – kako vam deluju zubi uz baš tu nijansu crvene? Žuto, ili se čine belji? Crveni karmini koji u sebi sadrže narandžast pigment učiniće vaše zube žućim, a plavi pigment beljim. Takođe, ako imate tanke usne, možda vam taman karmin neće stajati, tako da se u tom slučaju zadržite na crvenoj kosi ili haljini. Za pune usne, crveni karmin je kao kec na deset!

slika 423 Kako odabrati pravu nijansu crvene

Ako ne volite crvenu boju kose, uvek možete odabrati crvenu haljinu!

I na kraju, haljina i ostali crveni detalji. Kaže se da plavušama lepo stoji crvena boja, ipak, ne preterujte. Ako već nosite crvenu haljinu – ona je sasvim dovoljna (što se tiče boje). A ako se odlučite za nešto crno ili belo, jednostavno, slobodno razbijte monotoniju upadljivim crvenim cipelama i nakitom ili torbicom. U ovom drugom slučaju, malo crvenih detalja će svima dobro stajati.

Kao završnu reč, reći ću staro dobro pravilo: šta god da ste obukle ili kako god da ste se našminkale, ako je to prijatno za videti, ako je prijatno za oko – to je to! Nema greške!

Izvori fotografija: 3oneseven.com, guy12.deviantart.com, lillaloves.com, eyeshadowlipstick.com, youplusdallas.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments