U prethodnih godinu dana, gotovo da ne postoji osoba koja nije razmišljala o promenama svojih navika nabolje. Pandemija i rad od kuće omogućili su nam da unapredimo svoj životni stil, pa je svako od nas razmišljao šta bi  bilo najbolje za njega. Zdrava ishrana, redovno vežbanje i povećana fizička aktivnost, ili kombinacija svega navedenog.

Započeli ste svoju promenu, ali nakon nekog vremena motivacije je sve manje, a kilogrami se vraćaju? Razumemo vas. U nastavku ćemo vam pomoći da se izborite sami sa sobom, nakon čega je sve mnogo lakše.

Uspeh ne dolazi preko noći

Iako bismo to svi voleli, za vidljivost prvih rezultata nakon novog načina života potrebno je vreme. Veoma je važno da stvorite realnu sliku o sebi. Stanite ispred ogledala i pogledajte realnu sebe. Zapišite šta je to što vam se dopada na vašem telu, a šta je ono na čemu želite da radite. Zatim zapišite načine pomoću kojih ćete doći do željenih rezultata. Za početak, počnite sa jednostavnijim treninzima kako ne biste preopteretili svoje mišiće. Ipak, upala je za nekog ko nije vežbao dugo, neizostavna. Tada vam u pomoć može priskočiti magnezijum koji ćete popiti nakon treninga. On opušta mišiće i smanjuje napetost.

Zatim, napravite plan ishrane i treninga. Trudite se da ispoštujete isplanirano, a u tome će vam pomoći kalendar koji ćete sami kreirati na listu papira A4 formata. Podelite list na 30 ili 31 polje, u zavisnosti od broja dana u mesecu. Na kraju dana, ukoliko ste ispunili sve obaveze koje ste isplanirali, označite polje za taj dan smajlijem ili nekim drugim simbolom koji će vas asocirati na to da ste korak bliži svom cilju. Nakon mesec dana, bićete ponosni na svoju istrajnost, što će vam dati još veću motivaciju za dalje.

Pronađite svoje stare pantalone

Sigurno imate neke stare pantalone koje ste nosili pre nekoliko godina, a koje su ponovo u trendu. Razmišljate kako bi bilo lepo ponovo ih obući, ali onda shvatate da to nije moguće.

Pokušajte da ih obučete. Na taj način ćete videti u kom predelu imate najviše “viška” i na čemu je potrebno da radite u budućnosti. Nastavite sa treningom i uravnoteženom ishranom sve dok ne budete potpuno zadovoljni svojom formom, i dok vam pantalone ne budu stajale kao kada ste ih kupili.

Comments