Da reći “volim te” može da ne znači ništa i da nema nikakvu težinu ukoliko to i ne pokažemo i dokažemo, poznato nam je odavno. Ipak, to nije uvek tako jednostavno. Veza, naročito duga, može biti jako iscrpljujuća i, nakon nekog vremena, jednolična do mere gde ljubav postaje ipak samo reč.

Postavlja se pitanje: Kako to ispraviti? Nećemo reći da je lako, ali slobodno možemo reći da je izvodljivo, korak po korak. Prvo i osnovno je – zapitati se da li ste u zdravoj vezi, i da li je ta veza vredna truda. Najbitnije od svega je da dobro upoznate svog partnera, pa zato se potrudite da ga upoznate. Analizirajte ga, obratite pažnju na to šta voli, šta ne voli, šta mu prija, a šta ne, šta ga čini srećnim… Ljudi se menjaju, a samim tim i njihove navike, osećanja i mišljenja, imajte to u vidu, ukoliko mu/joj je nešto prijalo na početku veze, ne mora da znači da je i dalje tako. Neka voljena osoba oseti da vam je stalo, kako do njenog mišljenja, tako i do njenih potreba.

love is 5slika 1. Kako pokazati da vam je zaista stalo do veze?

Oslušnite potrebe voljene osobe

Sitnice život znače, potvrđeno je nebrojeno puta. Takođe, one mogu pružiti svakodnevnu radost i osveženje u emotivnoj vezi. Bilo da je to poklončić ili možda doručak u krevetu, odlazak na omiljeno mesto, čak i lepa i nežna reč i iznenadni poljubac, učiniće više nego što možete da zamislite. Ideja je mnogo, a najbolja inspiracija biće vam upravo voljena osoba.

slika 2. veza Kako pokazati da vam je zaista stalo do veze?

Sreća je u malim stvarima

Jedan od razloga zbog kojih mnoge veze pucaju jeste nedostatak komunikacije među partnerima. Partneri nam uglavnom govore šta žele i šta im je potrebno, ali koliko toga mi zapravo čujemo, diskutabilno je. Nisu svi direktni, tako da moramo da znamo i da čitamo između redova. Takođe, budite hrabri i slobodni da izrazite svoje neslaganje i nezadovoljstvo određenim stvarima ili postupcima, jer verujte, ljubav može da ubije i konstantno klimanje glavom koje prelazi u nezainteresovanost, stoga, zdrava rasprava i diskusija može samo očvrsnuti vaš odnos.

I na kraju, magično “Volim te” nalazi se u mnogim rečenicama i postupcima, samo treba lepo oslušnuti.


Ginger Lady obožava modu, ali izbegava da piše o njoj. Obožava muziku, ali ne peva pod tušem. Voli da pozira a nije model. Piše ono što zna i u šta veruje. Svoj život umesto u ružičasto boji u crveno i definitivno nema vremena za gubljenje. We don’t have all the time in the world. The time is now.

Comments