Kako postići natapiranu kosu, koja je trenutno najveći hair trend u svetu lepote? Od disko lokni i “Teksas” kose koju je inspirisala Beyonce, do fenomena frizure influenserke Matilde Djerf, jasno je da je volumen u fokusu.

Kako je natapirana kosa postala popularna?

Bilo je nagoveštaja da će natapirana frizura biti popularna kada je feniranje u stilu supermodela iz devedesetih u potanju, ali kosa je postajala sve veća i veća — i izgledala nam je sve poznatija. Kao i svi trendovi, “Teksas” kosa nas vraća u prošlo doba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Ako želite da isprobate ovaj beauty trend, vaša inspiracija treba da budu glamurozne dive poput Brigitte Bardot, Donne Summer, Dolly Parton, Diane Ross i Cindy Crawford.

Samo u poslednjih nekoliko meseci, Beyonce je dokazala da je sve u Teksasu veće – uključujući i kosa – sa svojim singlom Texas Hold ’Em, a Emily Ratajkowski, Blake Lively i Keke Palmer su nosile disko lokne inspirisane sedamdesetim.

U međuvremenu, frizura Miley Cyrus u čast Tini Turner je crpela inspiraciju iz osamdesetih, dok su Lana Del Rey i Selena Gomez kanalisale ikone šezdesetih kao što je Bardot, sa gustim i lepršavim šiškama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Kratke frizure su takođe dobile volumen. Zendaya, Sydney Sweeney i Madelyn Cline trenutno imaju bob i lob frizure raskošnog volumena, koje su inspirisane Cindy Crawford i Christy Turlington.

Jasno je da beauty ikone svih uzrasta prihvataju više-je-više parolu, bez obzira na deceniju iz koje crpe inspiraciju. To je dobrodošla promena nakon godine “tihog luksuza” i minimalizma. Ponekad je veće jednostavno bolje (ili barem zabavnije).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Frizure imaju svoj ciklus i vraćaju se sa novim imenima, oblicima i estetikom, a trendovi u poslednjih nekoliko godina su baš takvi. Neki od tih trendova, poput mermaid talasa, koji su kosi davali volumen na krajevima, ali ne toliko na temenu – međutim, sada primećujemo volumen koji počinje od korena, i frizuri dodaje visinu i dramatičnost.

Ali, najbolji deo beauty inspiracije iz istorije? Danas postoji toliko novih načina da modernizujete look korišćenjem zanimljivih oblika, upotrebom različitih proizvoda, pa čak i mešanjem različitih stilova frizura u jedan, kao što je dodavanje elemenata pletenice u kosu inspirisanu Teksasom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKIMS (@skims)

Kako postići natapiranu kosu?

Što se tiče toga kako da postignete ovaj look, metode se mogu razlikovati u zavisnosti od vašeg tipa kose. Za određen tip kose može biti potrebno više proizvoda, posebno ako je prirodno tanka ili masna.

Međutim, da bi se obezbedio maksimalan volumen bez obzira na tip kose, trebalo bi da je pripremite sprejom za volumen ili penom pre nego što počnete da je fenirate. To će dodati visinu i zadržati vašu kosu u raskošnom obliku od samog početka.

Zatim bi trebalo da kosu isfenirate velikom okruglom četkom i podignete svaki pramen dalje od lica ili dela gde inače pada. To će korenima dodati još više volumena. Kad vam se kosa osuši, postavite pramenove u valjke dok se ne ohlade, kako biste zadržali volumen, a kad se stegne, fiksirajte sve lakom za kosu koji će zadržati frizuru na mestu ceo dan.

Pročitajte i ovo: 3 metode da kreirate holivudske talase bez odlaska u frizerski salon

Naslovna fotografija: instagram.com/jhair_stylist

Božica Luković

Comments