Firmirane legendarne torbe poznatih modnih kuća kao što su Louis Vuitton, Hermès i Chanel, san su svake žene. Potražnja za ovim torbama ne opada bez obzira na njihove nimalo niske cene, a modna industrija i tržište su ovu priliku iskoristili da kreiraju njihove verne kopije, i pokušaju da profitiraju na onima koji nemaju dovoljno znanja o tome šta odlikuje originalne modele. Preprodavci luksuzne robe, ali i mnogi skupi butici, zapravo vam mogu prodati lažnu firmiranu torbu čak i ako je nabavite po ceni prave, i zato smo u nastavku teksta napravili vodič koji će vam otkriti po čemu se prepoznaju prave Louis Vuitton, Hermès i Chanel torbe. Nakon njega ćete tačno znati šta je ono što tražite i koji su to sigurni znaci da je torba koja vam se možda nudi falsifikat.

Louis Vuitton

Iconic Louis Vuitton torba sa prepoznatljivim LV monogramom najpoznatiji je model torbe ovog modnog brenda. Ona nije kreirana od kože, već od premazanog platna, a svaka Louis Vuitton torba prolazi kroz čak sto faza obrade, što čini njihovo platno veoma prepoznatljivim i teškim da se replicira. Iako je unutrašnjost Louis Vuitton torbe često prekrivena postavom od jagnjeće kože ili obložena goveđom kožom, spoljašnji deo torbe nikada, ali nikada nije kožni već platneni.

Modna kuća Louis Vuitton ne stavlja serijske brojeve na svoje modele. Ipak, modeli torbi koji su kreirani nakon 1980. godine imaju skrivene, utisnute datume proizvodnje. Ovi datumi ne služe naglašavanju autentičnosti, već su tu kako bi dali jednostavnu informaciju o tome gde i kada je torba proizvedena. Oni se najčešće mogu pronaći u unutrašnjosti torbe, utisnuti iza Louis Vuitton šava, odnosno poruba.

Novije Louis Vuitton torbe u sebi sadrže mikročip koji nije vidljiv okom. Samo Louis Vuitton prodavnice mogu da skeniraju svoje torbe i dobiju informacije o tome da li one sadrže čip ili ne.

Svi metalni segmenti Louis Vuitton torbi imaju isklesan logo brenda.

Louis Vuitton ne izdaje izjave o autentičnosti svojih torbi. Ukoliko torba koju kupite ima izjavu o autentičnosti, ona je zapravo falsifikat.

Comments