Bliži se praznična sezona, što znači samo jedno: želimo da provodimo što više vremena sa svojim najbližim prijateljima. Organizovanje savršene kućne žurke nije samo prilika da se zabavite sa svojim društvom, već može da bude način da proslavite prijateljstvo i stvorite nezaboravne uspomene koje će trajati čitav život!

Iako su mogućnosti organizacije u kućnim uslovima ograničene, postoje brojne kreativne aktivnosti koje vam veče mogu učiniti spektakularnim. Od kreiranja autentičnih pozivnica (da, to se još uvek radi) do osmišljavanja najaktuelnije plejliste i pripremanja ukusnih đakonija – priređivanje zabave u svom domu je zahtevan, ali uzbudljiv poduhvat.

Ako ste u potrazi za idejama za party organizaciju, u nastavku teksta pročitajte šest ključnih saveta kako prirediti kućnu žurku (do najsitnijih detalja).

6 saveta kako prirediti kućnu žurku

Originalne pozivnice

Pozivnice predstavljaju prvi utisak koji gosti stiču o vašoj zabavi, stoga se potrudite da budete kreativni i jedinstveni. Iskoristite onlajn alate kao što su Canva ili Paperless Post da kreirate pozivnice koje odražavaju temu i atmosferu vaše žurke. Dodajte lični pečat i neka svaka pozivnica bude posebna (možete da ubacite kratku anegdotu koja je specifična baš za gosta kome je namenjena).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARIA (@mariaplusvier)

Proračunata strategija u organizovanju jelovnika

Kada planirate jelovnik, razmotrite raznolikost obroka koji će zadovoljiti različite ukuse. Organizujte zajednički meni gde svako može da donese svoje omiljeno glavno jelo. Pripremite nekoliko laganih predjela, kao što su sirevi, salate, zdrave grickalice i suhomesnati proizvodi (uključite i veganske opcije, kao i hranu bez glutena ako za to ima potrebe).

Kreativne kombinacije pića

Kreirajte poseban kutak za piće, opremljen svim potrebnim sastojcima za pravljenje različitih koktela. Pored alkoholnih pića, ne zaboravite da uključite i osvežavajuće bezalkoholne opcije poput limunade. Možete da pripremite dekorativne čaše i šarene slamke kako biste dodatno uneli uzbudljive boje u svoj prostor.

Zabeležite trenutke za pamćenje uz photobooth

Postavite atraktivan foto-štand koji će privući pažnju svih vaših gostiju. Odaberite tematsku pozadinu koja odražava vašu ličnost, kao i atmosferu koju želite da postignete. Takođe, možete da unesete duh praznika i dodate šarene rekvizite za fotografije. Postarajte se da obezbedite kvalitetnu rasvetu i ne zaboravite da postavite štampač za fotografije ili nabavite polaroid foto-aparat kako bi svako od gostiju mogao da odnese uspomenu sa vaše žurke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @grl.with.fun

Atmosfera u harmoniji sa temom

Dekorišite prostor tako da odražava temu žurke koju ste odredili (bilo da je inspirisana pop kulturom, kostimima, filmovima ili nečim četvrtim). Postavite sveće koje će stvoriti toplu atmosferu i dodajte detalje poput ukrasnih jastučića i prekrivača kako biste osigurali udobnost svim gostima. Uključite mirisne difuzore i time dodatno pojačajte praznični osećaj!

Aktivnosti za sve goste

Zabava nikada ne sme da stane, stoga unesite dozu razonode kroz različite aktivnosti koje će održavati veselo raspoloženje među prisutnima. Postavite pikado ili pripremite zanimljiva pitanja za diskusiju koja će podstaći smeh i razgovore (a možda i debatu)! Uključite muziku koja odgovara prazničnom duhu i obezbedite plesni podijum za sve koji žele da iskažu svoje koreografske sposobnosti. I za kraj, ne zaboravite na društvene igre kao što su riziko, monopol, karte, ali i nezaobilazne twist, limbo-dens, istina-izazov i f*ck/marry/kill.

Pročitajte i ovo: Zabavne kućne aktivnosti koje možete praktikovati umesto gledanja serije

Naslovna fotografija: instagram.com/lesparisiennesdumonde

Milica Nešić

Comments