Imate vremena da prepoznate dejstvo retrogradnog Saturna, da mu se prilagodite i da naučite neke lekcije, meseci su pred vama – ova planeta je krenula retrogradnim hodom 23. maja i nastaviće sve do 10. oktobra. Tokom ovog petomesečnog perioda, bićemo podstaknuti da dublje razmišljamo, naročito će vazdušni znaci osetiti taj uticaj. Saturn u Vodoliji želi da vidi promene koje smo napravili, naše motive i ciljeve za budućnost. Evo kakav uticaj retrogradni Saturn donosi svakom horoskopskom znaku. 

Ovan 

Fokus će biti na vezama i odnosima – porodica, partner, prijatelji, društveni krugovi. Ovo je vreme za prekidanje toksičnih odnosa, kao i za poveravanje prijateljima o tome šta vas muči. Možete pronaći svoj glas i zauzeti se za svoje potrebe, a otvorenost uma i srca pomoći će vam da donesete najbolje odluke i napravite konstruktivne izbore za budućnost. 

Bik

U centru pažnje je vaš identitet, kao i putovanja i razvoj karijere. Vreme regeneracije životne energije za vas – možete pronaći delove sebe koje ste zanemarili, zaboravili, izgubili i obnoviti ih i osnažiti. Možete dostići viši stepen integracije sopstva i osvešćena nesvesnih sadržaja. Budite strpljivi sa sobom, što više napredujete u ličnom razvoju, više ćete i manifestovati kroz poslovne aspekte i razvoj karijere. 

Blizanci 

Vreme preispitivanja za vas – analiziraćete svoje stavove, preispitivati svoju životnu filozofiju, sagledavaćete sebe iz do sada nepoznatih uglova i perspektive. Takođe, preispitivaćete svoje težnje i ciljeve. Da li su vaše zamisli usklađene sa vašim pravim potrebama? Da li dovoljno činite da dostignete svoje ciljeve? Čim se ukaže pravo pitanje, već ste na pola puta do validnih odgovora. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chloe szep (@chloeszep)

Rak 

Retrogradni hod Saturna vam može doneti osećaj iscrpljenosti. Mogući su preokreti i iznenađenja, a vi ste skloni preispitvanju dubljeg smisla ovih momenata koji snažno utiču na vas, a dešavaju se van vaše kontrole i van onoga što priželjkujete. Pokušajte da budete praktični i fokusirate se na svakodnevicu, status, finansije i ne dozvolite da vas uzemirenost i nesigurnost preplave. Saturn vas goni da se transformišete, nemojte se opirati. 

Lav 

Budite pažljiviji u svojim bliskim odnosima i vezama. Saturn ceni vaš nezavisni duh i podstiče vas da postavite zdrave granice u svim važnim odnosima. Ako osećate da ih drugi prekoračuju, podstaknuti ste da uspostavite čvršće granice na diplomatski način, bez prekidanja odnosa i postavljanja ultimatuma. Komunikacija je ključna za vas, tokom ovog tranzita. 

Devica 

Vodite računa o tome da sačuvate i rasporedite energiju. Saturn želi da se usredsredite na organizaciju i efikasnost, zato je potrebno da budete korak ispred događaja. Srećom, vama je krajnje prirodno da koristite svoj analitični i organizatorski deo, kako biste doprineli produktivnosti i ostvarenju ciljeva. Ako stvari ne idu onako kao očekujete, ne vršite pritisak. Nastavite da radite onako kako znate da treba i bićete dugoročno nagrađeni. 

Comments