Definicija lepote je za svakog drugačija, povezana je sa različitim stvarima i, naravno, ne postoje osobe koje se slažu po svim parametrima šta za njih predstavlja lepota. I dok pojedini tvrde da je sve u fizičkom izgledu, odnosno da im je on presudan, drugi se drže priče da im je ipak bitno ono čime njihov sagovornik zrači.

Jedno je sigurno – ne postoji osoba koja će ostati imuna na savršeno izvajan izgled lica slučajnog prolaznika, poželeće da ga pita za trikove kojima se služi da bi imao tako jasne i lepe crte. Kao i većinu popularnih stvari, TikTok je pokrenuo još jedan trend, koji se odnosi upravo na vežbe koje će vam pomoći da istaknete vilicu.

Ovakva vrsta vežbe zove se mewing i sve što je potrebno jeste da u dnevnu rutinu ubacite nekoliko noviteta koji će u potpunosti definisati vašu vilicu. Ne oduzima previše vremena i možete da ih prilagodite bilo kom prostoru, pa tako, čak i dok ste na kafi sa prijateljicama možete da izdvojite nekoliko minuta i uradite set vežbica za savršenu liniju vilice.

Kad je reč o ovom tipu vežbi, svakako je važno napomenuti da ih redovno koriste i muškarci, a u većini slučajeva, na TikToku ih upravo oni i snimaju!

Kako da za nekoliko dana istaknete donju vilicu

Šta je mewing?

Najjednostavnije rečeno, ovo je vežba u kojoj koristite jedan običan potez, odnosno jezik gurate do vrha usana i time oblikujete crte svog lica. Korisnici društvenih mreža tvrde da su pomoću ove vežbe učvrstili i definisali svoju vilicu, a ova praksa prevazilazi estetiku i pomaže u rešavanju raznih problema poput: disanja na usta, apneja u snu, pa čak i iskrivljenih zuba.

Savršena vilica u samo tri koraka

Prvi korak: prvi korak je vrlo jednostavan i potrebno je da se nasmejete, odnosno spojite zube gornji i donje vilice, dok jezik držite čvrsto između (sa unutrašnje strane). Osetićete neku vrstu pritiska, a to znači da dobro radite prvi korak.

Drugi korak: dok jezikom gurate zube, ubacite zvuk koji će izazvati da vam vilica bridi, izgovarajte glas “m”, nekoliko sekundi. Zatim ponovite ceo proces, odnosno, spojite prvi i drugi korak.

Treći korak: kao da pokušavate da pošaljete nekom poljubac, uklopite sva tri koraka i ponavljajte ih nekoliko puta bez prestanka.

https://www.tiktok.com/@allyoucanface/video/7115463735912844549?q=mewing%20tutorial&t=1673614780877

Pročitajte i ovo: Neverovatni trik koji će vaše usne učiniti punijim

Podbradak i vežba koja će vam pomoći u njegovom odstranjivanju

Pored želje da istaknete donju vilicu, sigurno želite i da eliminište podbradak, za to vam je takođe potrebna samo jedna vežba, ali ne zaboravite i da promenite pojedine životne navike, i svakako ispijanje veće količine vode ubacite u svakodnevnu upotrebu. To može i da se računa kao prvi korak u rešavanju potencijalnog problema.

Zašto podbradak nastaje i kako da ga eliminišete

Svi mišići koji se često ne koriste izgube tonus, a to posebno važi za mišiće ispod kostiju vilice, jer koža se s godinama opušta i manje je elastična. Uz ovu vežbu, ako budete dovoljnu uporni – možete da smanjite podbradak, a ona je vrlo jednostavna. Stanite u stav mirno i podignite glavu uvis, tako da vam donja vilica bude isturena. Laganim pokretima idite ulevo ka ramenu, celom glavom, zatim isto to ponovite ka desnom ramenu. Ovo vežbu radite u dva seta po deset puta u svaku stranu, a prve rezultate ćete primetiti već nakon nekoliko dana!

Takođe, još jedan sjajan trik kojim možete da se služite prilikom korišćenja vežbi i da istaknete vilicu i da smanjite podbradak jeste lagano tapkanje ispruženim prstima odozdo po podbratku, tako će se pokrenuti cirkulacija i mišići će biti zategnutiji.

Pročitajte i ovo: Mali koraci za bolje mentalno zdravlje u 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/mirlindalajqi

Dragana Stojanović

Comments