Sigurno si do sada toliko puta gledala svoje omiljene modele kako na modnim pistama, tako i u “najvrelijim” modnim kampanjama, ali verovatno ne znaš kako su se sve one obrele u modnoj industriji. Čuveni supermodeli devedesetih, današnje mlade nade i zvezde modnih revija – evo kako su “otkrivene” naše omiljene lepotice koje su (već sada) ostavile veliki trag u svetu mode.

Naomi Campbell

Supermodel koji je, ono, simbol svih supermodela ikada, imala je samo 15 godina kada je uočena od strane Beth Boldt, scout-a agencije Pennington Models. Kako je Naomi sama jednom prilikom izjavila, ta žena joj je samo prišla i pitala da li je ikada razmišljala o modelingu, na šta je, tada devojčica, Naomi ostala iznenađena, ali i jako uzbuđena. Iako je njena mama želela da Naomi ostane u školi i završi sa svim ispitima, ona je za sebe imala drugačije planove – nekoliko nedelja kasnije su se Naomi i Beth sastale; Beth ju je odmah našminkala, doterala frizuru i poslala na krov, sa sve školskom uniformom, da pozira za nekoliko crno-belih fotografija. Tako je sve počelo. Na kraju se i njena mama odobrovoljila i dozvolila joj da se bavi modelingom, ali dokle god je to ne ometa u učenju i školovanju. U januaru 1990. godine, Naomi je proglašena “najvećim megamodelom ikada”, postala je i deo “velike petorke” među supermodelima devedesetih, modna ikona, kraljica pisti i zvezda najvećih i najpoznatijih modnih kampanja do sada.

Gisele Bündchen

Prema Forbesovoj listi, Gisele je najplaćeniji model na svetu, a otkrivena je sasvim slučajno, tokom kupovine u Sao Paulu, u Brazilu. Imala je 14 godina kada je prvi put prošetala pistom, a postala je jedan od najboljih i najtraženijih modela krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, nakon što je oduševila modnu industriju učešćem na reviji Alexander McQueen 1998. godine. Osim modelingom, bavi se i glumom (pojavila se u filmovima “The Devil Wears Prada” i “Taxi”), a skoro je napisala i memoare “Lessons: My Path to a Meaningful Life”.

Gigi Hadid

Može se reći da je Gigi modeling u krvi, budući da je ovaj talenat nasledila od mame Yolande Hadid, a prvi put se našla u svetu mode kada je imala svega dve godine. “Otkrivena” je od strane Paula Marciana, ko-osnivača Guessa, pa je tako njen prvi angažman bio Baby Guess kampanja. Kasnije, kao tinejdžerka, Gigi se ponovo vratila modi i to 2013. godine kada je potpisala ugovor sa agencijom IMG. Od 2014. godine njena popularnost raste vrtoglavom brzinom, kako u pogledu piste, tako i izvan nje, a od tada je učestvovala na svakoj velikoj i važnoj reviji, bila zvezda mnogih modnih kampanja i sarađivala sa Tommy Hilfigerom na zajedničkom brendu Tommy x Gigi.

Comments