Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/3

Sigurno si do sada toliko puta gledala svoje omiljene modele kako na modnim pistama, tako i u “najvrelijim” modnim kampanjama, ali verovatno ne znaš kako su se sve one obrele u modnoj industriji. Čuveni supermodeli devedesetih, današnje mlade nade i zvezde modnih revija – evo kako su “otkrivene” naše omiljene lepotice koje su (već sada) ostavile veliki trag u svetu mode.

Naomi Campbell

Supermodel koji je, ono, simbol svih supermodela ikada, imala je samo 15 godina kada je uočena od strane Beth Boldt, scout-a agencije Pennington Models. Kako je Naomi sama jednom prilikom izjavila, ta žena joj je samo prišla i pitala da li je ikada razmišljala o modelingu, na šta je, tada devojčica, Naomi ostala iznenađena, ali i jako uzbuđena. Iako je njena mama želela da Naomi ostane u školi i završi sa svim ispitima, ona je za sebe imala drugačije planove – nekoliko nedelja kasnije su se Naomi i Beth sastale; Beth ju je odmah našminkala, doterala frizuru i poslala na krov, sa sve školskom uniformom, da pozira za nekoliko crno-belih fotografija. Tako je sve počelo. Na kraju se i njena mama odobrovoljila i dozvolila joj da se bavi modelingom, ali dokle god je to ne ometa u učenju i školovanju. U januaru 1990. godine, Naomi je proglašena “najvećim megamodelom ikada”, postala je i deo “velike petorke” među supermodelima devedesetih, modna ikona, kraljica pisti i zvezda najvećih i najpoznatijih modnih kampanja do sada.

Gisele Bündchen

Prema Forbesovoj listi, Gisele je najplaćeniji model na svetu, a otkrivena je sasvim slučajno, tokom kupovine u Sao Paulu, u Brazilu. Imala je 14 godina kada je prvi put prošetala pistom, a postala je jedan od najboljih i najtraženijih modela krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, nakon što je oduševila modnu industriju učešćem na reviji Alexander McQueen 1998. godine. Osim modelingom, bavi se i glumom (pojavila se u filmovima “The Devil Wears Prada” i “Taxi”), a skoro je napisala i memoare “Lessons: My Path to a Meaningful Life”.

Gigi Hadid

Može se reći da je Gigi modeling u krvi, budući da je ovaj talenat nasledila od mame Yolande Hadid, a prvi put se našla u svetu mode kada je imala svega dve godine. “Otkrivena” je od strane Paula Marciana, ko-osnivača Guessa, pa je tako njen prvi angažman bio Baby Guess kampanja. Kasnije, kao tinejdžerka, Gigi se ponovo vratila modi i to 2013. godine kada je potpisala ugovor sa agencijom IMG. Od 2014. godine njena popularnost raste vrtoglavom brzinom, kako u pogledu piste, tako i izvan nje, a od tada je učestvovala na svakoj velikoj i važnoj reviji, bila zvezda mnogih modnih kampanja i sarađivala sa Tommy Hilfigerom na zajedničkom brendu Tommy x Gigi.

Editors choice