Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Parovi se ponekad opterećuju time koliko često imaju seks, a to se uglavnom dešava zato što neko od njih dvoje ima jači libido i stalno je raspoložen za seks, dok onaj drugi ne može da ga prati i smatra da je to preterano i da nije normalno. Ali sve je normalno. I nekoliko puta i jednom dnevno, nedeljno, mesečno, jer je individualno i zavisi od toga kako se vaš nivo seksualne želje uklapa sa partnerovim. A zavisi i od toga u kojoj ste fazi veze. Jasno da ćete u prvom periodu jake zaljubljenosti i dejstva hemije, mnogo češće imati seks, nego u kasnijim fazama odnosa. Evo kako su to stručnjaci analizirali i predstavili, za one koji se pitaju koliko seksa treba da imaju, odnosno, da li je normalno da ga bude tako mnogo ili tako malo.

Na početku veze nalazimo se u fazi požude. Koristimo svaku priliku da se bacimo jedno na drugo kad ostanemo sami i ne brojimo učestalost odnosa i orgazme – jednostavno, nikad nismo umorni i nikad nam nije previše. Organizam je preplavljen hormonima koji podstiču našu zaljubljenost, odnosno, požuda i zaljubljenost izazivaju lučenje tih hormona – testosteron, oksitocin, dopamin – hemija radi za nas. Naša tela su privatne i legalne fabrige droge koju ne možemo i ne želimo da prestanemo da konzumiramo, jer se od nje osećamo najbolje i najmoćnije na svetu.

Kad se posle nekog vremena istroši i umiri prvi nalet požude dolazimo u fazu privlačnosti. Tada se već poznajemo i već smo shvatili da smo iz zaljubljenosti prešli u dublje vode ljubavi, u privrženost, poverenje, vezanost, nežnost i razumevanje. U ovoj fazi nam je najvažnije da jedno drugom pokažemo dubinu svojih osećanja i seks postaje deo ljubavnog odnosa – vodimo ljubav zato što se volimo i zato što je strast koju osećamo sada izraz dubljih osećanja, a ne požude i želje za telesnim zadovoljstvom. Tokom seksa doživljavamo veliku prisnost i povezanost, trenutke pravog duhovnog sjedinjenja i uživamo u tome na nov način. Dakle, u ovoj fazi je seks još uvek učestao, ali ako izostane, nismo frustrirani i nesrećni, jer se osećamo voljeno i sigurno i važnije nam je da smo bliski emotivno i psihološki, nego da imamo seks.

Editors choice