POSAO: Tražimo SOCIAL MEDIA MANAGER-a – priključi se WANNABE MAGAZINE timu!

Top 5 jesenjih boja za kosu koje preporučuje celebrity colorist Min Kim

10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

1/2

Parovi se ponekad opterećuju time koliko često imaju seks, a to se uglavnom dešava zato što neko od njih dvoje ima jači libido i stalno je raspoložen za seks, dok onaj drugi ne može da ga prati i smatra da je to preterano i da nije normalno. Ali sve je normalno. I nekoliko puta i jednom dnevno, nedeljno, mesečno, jer je individualno i zavisi od toga kako se vaš nivo seksualne želje uklapa sa partnerovim. A zavisi i od toga u kojoj ste fazi veze. Jasno da ćete u prvom periodu jake zaljubljenosti i dejstva hemije, mnogo češće imati seks, nego u kasnijim fazama odnosa. Evo kako su to stručnjaci analizirali i predstavili, za one koji se pitaju koliko seksa treba da imaju, odnosno, da li je normalno da ga bude tako mnogo ili tako malo.

Na početku veze nalazimo se u fazi požude. Koristimo svaku priliku da se bacimo jedno na drugo kad ostanemo sami i ne brojimo učestalost odnosa i orgazme – jednostavno, nikad nismo umorni i nikad nam nije previše. Organizam je preplavljen hormonima koji podstiču našu zaljubljenost, odnosno, požuda i zaljubljenost izazivaju lučenje tih hormona – testosteron, oksitocin, dopamin – hemija radi za nas. Naša tela su privatne i legalne fabrige droge koju ne možemo i ne želimo da prestanemo da konzumiramo, jer se od nje osećamo najbolje i najmoćnije na svetu.

Kad se posle nekog vremena istroši i umiri prvi nalet požude dolazimo u fazu privlačnosti. Tada se već poznajemo i već smo shvatili da smo iz zaljubljenosti prešli u dublje vode ljubavi, u privrženost, poverenje, vezanost, nežnost i razumevanje. U ovoj fazi nam je najvažnije da jedno drugom pokažemo dubinu svojih osećanja i seks postaje deo ljubavnog odnosa – vodimo ljubav zato što se volimo i zato što je strast koju osećamo sada izraz dubljih osećanja, a ne požude i želje za telesnim zadovoljstvom. Tokom seksa doživljavamo veliku prisnost i povezanost, trenutke pravog duhovnog sjedinjenja i uživamo u tome na nov način. Dakle, u ovoj fazi je seks još uvek učestao, ali ako izostane, nismo frustrirani i nesrećni, jer se osećamo voljeno i sigurno i važnije nam je da smo bliski emotivno i psihološki, nego da imamo seks.

Editors choice