Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Stajlinzi koje ćemo nositi celog leta – on repeat!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

Neki su pobornici potpune ravnopravnosti muškog i ženskog pola, dok drugi smatraju da žena ipak treba da ostane žena. Postavlja se pitanje šta to zapravo znači. Zanimljivo bi bilo da neko napravi uputstva za ponašanje kako bi žene mogle da vide kako se uklapaju u standard ponašanja našeg društva.

Davne 1955. godine, štampan je veoma interesantan priručnik za žene koji ih savetuje kako treba da se ponašaju prema svom suprugu da bi mu udovoljile.

Upravo ova pravila svedoče koliko su se mnoge stvari promenile i verovatno bi se žene na njih danas samo slatko nasmejale, a potom poslale svog dragog da postavi ručak na sto.

Neke od stavki koje sadrži ovaj priručnik su sledeće:

  • Pripremite večeru na vreme. Planirajte je ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati sa posla.
  • Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući, tako ćete biti osveženi kad stigne. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte sveže.
  • Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i podstaknite decu da se i ona utišaju.
  • Budite srećni što ga vidite. Saslušajte ga. Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas.
  • Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno uveče ili ako želi da ode negde na večeru bez vas. Ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja i integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav uvek će sprovoditi svoju volju, pošteno i pravedno.
  • ZAPAMTITE, DOBRA ŽENA ZNA GDE JOJ JE MESTO.

Kada sam ovo pre nekog vremena pomenuo svojoj koleginici njen komentar bio je: “Taj priručnik služio bi mi samo da ga gađam u glavu kada me iznervira”.  Zapravo, činjenica je da danas žene dobijaju mnogo više saveta kako da savladaju i ukrote muškarca, kako da mu “zabibere čorbu”  i od njega dobiju ono što žele. Takođe, činjenica je da je sve više single osoba, pa se pitam da li bi priručnici za ponašanje pomogli današnjim muškarcima i ženama da uspostave bolje odnose, pa makar to značilo da  neko naizgled mora više da udovolji onom drugom.

Dok neko ne smisli priručnik za 2011. godinu, vi proučite ovaj iz 1955. Možda naučite i primenite nešto pametno. Znate da kažu da treba da slušamo starije.


Milan Maglov je marketing menadžer koji ne dozvoljava da mu životom zavlada svakodnevna rutina, te planira da bude jedan od prvih stanovnika Marsa. Voli svoje prijatelje, voli da putuje, sve bi da proba , i u duši je još uvek dete. Omiljeni citat: “Be the change you wish to see in the world!”

Editors choice