#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kako žena treba da se ponaša da udovolji svom dragom? (priručnik iz 1955. godine)

Kako žena treba da se ponaša da udovolji svom dragom? (priručnik iz 1955. godine)

Neki su pobornici potpune ravnopravnosti muškog i ženskog pola, dok drugi smatraju da žena ipak treba da ostane žena. Postavlja se pitanje šta to zapravo znači. Zanimljivo bi bilo da neko napravi uputstva za ponašanje kako bi žene mogle da vide kako se uklapaju u standard ponašanja našeg društva.

Davne 1955. godine, štampan je veoma interesantan priručnik za žene koji ih savetuje kako treba da se ponašaju prema svom suprugu da bi mu udovoljile.

Upravo ova pravila svedoče koliko su se mnoge stvari promenile i verovatno bi se žene na njih danas samo slatko nasmejale, a potom poslale svog dragog da postavi ručak na sto.

Neke od stavki koje sadrži ovaj priručnik su sledeće:

  • Pripremite večeru na vreme. Planirajte je ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati sa posla.
  • Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući, tako ćete biti osveženi kad stigne. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte sveže.
  • Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i podstaknite decu da se i ona utišaju.
  • Budite srećni što ga vidite. Saslušajte ga. Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas.
  • Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno uveče ili ako želi da ode negde na večeru bez vas. Ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja i integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav uvek će sprovoditi svoju volju, pošteno i pravedno.
  • ZAPAMTITE, DOBRA ŽENA ZNA GDE JOJ JE MESTO.

Kada sam ovo pre nekog vremena pomenuo svojoj koleginici njen komentar bio je: “Taj priručnik služio bi mi samo da ga gađam u glavu kada me iznervira”.  Zapravo, činjenica je da danas žene dobijaju mnogo više saveta kako da savladaju i ukrote muškarca, kako da mu “zabibere čorbu”  i od njega dobiju ono što žele. Takođe, činjenica je da je sve više single osoba, pa se pitam da li bi priručnici za ponašanje pomogli današnjim muškarcima i ženama da uspostave bolje odnose, pa makar to značilo da  neko naizgled mora više da udovolji onom drugom.

Dok neko ne smisli priručnik za 2011. godinu, vi proučite ovaj iz 1955. Možda naučite i primenite nešto pametno. Znate da kažu da treba da slušamo starije.


Milan Maglov je marketing menadžer koji ne dozvoljava da mu životom zavlada svakodnevna rutina, te planira da bude jedan od prvih stanovnika Marsa. Voli svoje prijatelje, voli da putuje, sve bi da proba , i u duši je još uvek dete. Omiljeni citat: “Be the change you wish to see in the world!”

Editors choice