Kanska premijera filma Megalopolis Francisa Forda Coppole je održana juče, a crveni tepih je izgledao glamurozno kao i uvek.

Razvoj filma Megalopolis počeo je pre nekoliko decenija, a produkcija je u više navrata zaustavljana. Francis se vratio projektu 2019. godine, kada je otkriveno da je ušao u razgovore sa Shiom LaBeoufom, koji se, na kraju, pridružio glumačkoj ekipi.

U avgustu 2022. godine potvrđeno je da je snimanje trebalo da počne kasnije te godine, a produkcija je počela te jeseni.

Megalopolis je priča usredsređena na arhitektu koji pokušava da ponovo izgradi Njujork – u modernističku utopiju. Tumači ga Adam Driver, a igraju i Laurence Fishburne i Aubrey Plaza. Osim što ga je režirao, Francis je napisao scenario i jedan je od producenata projekta. Režiser je navodno potrošio 120 miliona dolara sopstvenih sredstava da bi finansirao film.

Rane projekcije izazvale su različite kritike, a bakon projekcije u Kanu, publika je pozdravila slavnog reditelja dugim ovacijama. Coppola je na kraju uzeo mikrofon.

„Mi smo jedna ljudska porodica i to je ono čemu treba da se zaklemo na odanost“, rekao je Coppola okupljenima, dodavši da je esperanza „najlepša reč na španskom jeziku” jer znači nada.

Mnoge kritike su bile izuzetno loše. Piter Bradshaw za The Guardian je Megalopolis nazvao „meganaduvanim i megadosadnim“. Tim Grierson za Screen Daily nazvao je ostvarenje „katastrofom zakočenom proizvoljnim spletkama i otupljivanjem ekscesa“. Kevin Maher za londonski Times napisao je da je to „gnusoba koja lomi glavu“. Kritičarka Jessica Kiang rekla je da je Megalopolis “budalaština takvih ogromnih razmera – kao da posmatrate stvarni pad Rima“.

Ali, pojedini kritičari su reagovali sa divljenjem zbog ambicije. Bilge Ebiri iz The New York Times s ljubavlju je rekao da je film „možda najluđa stvar koju je ikada video“. David Erlich za IndieWire je pohvalio „kreativni pristup“ koji „možda nije rezultirao viškom dramatično koherentnih scena, ali podvlači ceo film labavošću zbog koje je gotovo nemoguće odvratiti pogled“.

Coppola i dalje traži distributera za film, pa je pitanje da li će doći u bioskope, a posvećen je Eleanori Coppoli, njegovoj supruzi koja je preminula ove godine.

Kanska premijera filma Megalopolis: Crveni tepih

I ovoga puta smo na kanskoj premijeri primetili zanimljiva modna izdanja.

Aubrey Plaza
je nosila belu Loewe haljinu sa neobičnim detaljem ispod struka, uz zelenu ogrlicu.Nathalie Emmanuel
je izgledala graciozno u beloj Chanel haljini reljefne teksture, ukrašenoj mašnom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

Adam Driver je pozirao sa svojim koleginicama u belom smokingu.

Predsednica kanskog žirija, Greta Gerwig, nosila je svetlucavu Chanel toaletu sa “pelerina” formom u gornjem delu.

Na premijeri se pojavila i turska glumica koju srpska publika obožava, Meryem Uzerli, a nosila je haljinu sa navezenim ukrasima i korsetom.

U modnom smislu, pažnju je privukla i modna influenserka Caroline Daur, koja se pojavila u crnoj haljini od tila brenda Yara Shoemaker.

Pročitajte i ovo: Kanski autfiti Anye Taylor-Joy su naša inspiracija za letnji glamur

Naslovna fotografija: instagram.com/madamefigarofr

Božica Luković

Comments