Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kapaciteti mladosti i oprez zrelosti

Kapaciteti mladosti i oprez zrelosti

Mladost prođe u besomučnom trošenju zdravlja i snage. Nema mladog čoveka koji pomisi da treba da se prištedi, ili se uplaši kad pretera. Mladost omogućava da bančite celu noć, pojedete burek u 5, stignete kući u 6, popijete kafu, istuširate se i presvučete i u pola 8 odete na posao. Tamo ćete popiti još kafe; ako nema posla, zadremaćete sedeći za računarom, diskretno da vas niko ne vidi; ako ste u gužvi, adrenalin će učiniti svoje i zaboravićete na umor, dok se dovijate kako da izađete na kraj sa svim zadacima i zahtevima. Kad dođete s posla, poješćete pljeskavicu kupljenu usput, ili ručak, ako imate nekog da vam spremi i obeznanićete se od spavanja čitava tri, četiri sata. Onda ćete opet piti kafu i tuširati se, spremajući se za noć pred vama. Bilo da je provedete u strastvenom zagrljaju ili u kafani, nećete biti umorni ni jednog trenutka, niti ćete pomisliti uf, druga noć zaredom, neću izdržati. Zato što ćete izdržati i to bez ikakvih smetnji. Naspavaćete se za vikend, ne zato što nećete izlaziti, nego zato što ćete moći da prespavate dan, pošto ne morate na posao, a naspavaćete se verovatno i bar jednom ili dva puta tokom nedelje, jer neće biti nikakve organizacije za provod.

I bez obzira na obaveze i odgovornosti, gazićete takvim tempom, dok ne počnete da primećujete kako posustajete. Onda ćete zabrinuto razgovarati sa drugim trkačima na duge staze o tome kako više ne možete kao nekad, da celu noć pijete i ceo dan radite, a da spavate prekosutra. Neće organizam, buni se. Šalje vam glavobolje, pritisak, lupanje srca, umor i neraspoloženje, nervozu i depresiju. Traži od vas da stanete, da napravite red i da ga poštujete.

Tada počnete da uviđate da kad se osećate zatrovano posle noći u zadimljenoj prostoriji, to je verovatno zato što se jeste otrovali i zabrinete se. Koliko li ste naškodili svom organizmu do sad?

worry 2 Kapaciteti mladosti i oprez zrelosti

Očuvanje zdravlja se umnogome zasniva na preventivi, ali o tome počnemo da razmišljamo tek posle nekog lošeg iskustva

Tu se bacate na zdrav život, jogu i vegetarijanstvo, detoksikacione dijete, šetnje u prirodi, meditaciju i disanje. I ako ste dosledni, a jeste, ako ste se ozbiljno zabrinuli za zdravlje, a ozbiljno ste se zabrinuli ako ste imali neke dramatičnije smetnje, posle nekog vremena počnete da osećate blagodet zdravog života. Očisti vam se koža, izgubite višak kilograma, osećate se lagano i gipko i pronalazite sebe u sasvim novim interesovanjima – otkrivate sebe i svoje regenerativne i konstruktivne moći i ulazite u srednje doba svesni da morate da radite na isceljenju, na čuvanju zdravlja i vitalnosti, da vas telo koje vas dobro i verno služi raznim bolovima i drugim neprijatnim signalima obaveštava da ste nešto zapostavili i propustili i da to telo treba da vam potraje do kraja života i da ostane u voznom stanju.

Počnete da shvatate šta starost može da bude, da je nemoć strašna, ali da nije obavezna i da u starosti možete biti vitalni i mudri, a ne bolesni, dementni i obeščovečeni. Jer starost nije kazna za lakomislenu mladost, samo jeste njena posledica. Ona proizilazi iz načina života. Ako volite sebe i slušate svoje telo, imate velike šanse da doživite starost kao prirodan deo života u kome još imate šta da naučite o sebi, o životu i ljubavi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice