Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Mladost prođe u besomučnom trošenju zdravlja i snage. Nema mladog čoveka koji pomisi da treba da se prištedi, ili se uplaši kad pretera. Mladost omogućava da bančite celu noć, pojedete burek u 5, stignete kući u 6, popijete kafu, istuširate se i presvučete i u pola 8 odete na posao. Tamo ćete popiti još kafe; ako nema posla, zadremaćete sedeći za računarom, diskretno da vas niko ne vidi; ako ste u gužvi, adrenalin će učiniti svoje i zaboravićete na umor, dok se dovijate kako da izađete na kraj sa svim zadacima i zahtevima. Kad dođete s posla, poješćete pljeskavicu kupljenu usput, ili ručak, ako imate nekog da vam spremi i obeznanićete se od spavanja čitava tri, četiri sata. Onda ćete opet piti kafu i tuširati se, spremajući se za noć pred vama. Bilo da je provedete u strastvenom zagrljaju ili u kafani, nećete biti umorni ni jednog trenutka, niti ćete pomisliti uf, druga noć zaredom, neću izdržati. Zato što ćete izdržati i to bez ikakvih smetnji. Naspavaćete se za vikend, ne zato što nećete izlaziti, nego zato što ćete moći da prespavate dan, pošto ne morate na posao, a naspavaćete se verovatno i bar jednom ili dva puta tokom nedelje, jer neće biti nikakve organizacije za provod.

I bez obzira na obaveze i odgovornosti, gazićete takvim tempom, dok ne počnete da primećujete kako posustajete. Onda ćete zabrinuto razgovarati sa drugim trkačima na duge staze o tome kako više ne možete kao nekad, da celu noć pijete i ceo dan radite, a da spavate prekosutra. Neće organizam, buni se. Šalje vam glavobolje, pritisak, lupanje srca, umor i neraspoloženje, nervozu i depresiju. Traži od vas da stanete, da napravite red i da ga poštujete.

Tada počnete da uviđate da kad se osećate zatrovano posle noći u zadimljenoj prostoriji, to je verovatno zato što se jeste otrovali i zabrinete se. Koliko li ste naškodili svom organizmu do sad?

worry 2 Kapaciteti mladosti i oprez zrelosti

Očuvanje zdravlja se umnogome zasniva na preventivi, ali o tome počnemo da razmišljamo tek posle nekog lošeg iskustva

Tu se bacate na zdrav život, jogu i vegetarijanstvo, detoksikacione dijete, šetnje u prirodi, meditaciju i disanje. I ako ste dosledni, a jeste, ako ste se ozbiljno zabrinuli za zdravlje, a ozbiljno ste se zabrinuli ako ste imali neke dramatičnije smetnje, posle nekog vremena počnete da osećate blagodet zdravog života. Očisti vam se koža, izgubite višak kilograma, osećate se lagano i gipko i pronalazite sebe u sasvim novim interesovanjima – otkrivate sebe i svoje regenerativne i konstruktivne moći i ulazite u srednje doba svesni da morate da radite na isceljenju, na čuvanju zdravlja i vitalnosti, da vas telo koje vas dobro i verno služi raznim bolovima i drugim neprijatnim signalima obaveštava da ste nešto zapostavili i propustili i da to telo treba da vam potraje do kraja života i da ostane u voznom stanju.

Počnete da shvatate šta starost može da bude, da je nemoć strašna, ali da nije obavezna i da u starosti možete biti vitalni i mudri, a ne bolesni, dementni i obeščovečeni. Jer starost nije kazna za lakomislenu mladost, samo jeste njena posledica. Ona proizilazi iz načina života. Ako volite sebe i slušate svoje telo, imate velike šanse da doživite starost kao prirodan deo života u kome još imate šta da naučite o sebi, o životu i ljubavi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice