Kate i Lila Moss ponovo poziraju zajedno – i to u okviru Fendi kampanje, reklamirajući Peekaboo torbu. Minimalističke fotografije je fotografisao Craig McDeann, a prikazuju majku i ćerku koje predstavljaju torbe iz kultnog nasleđa modne kuće Fendi.

Ovo je šesti deo Fendi #MeandMyPeekaboo kampanje, koja je prvobitno lansirana 2018, deset godina nakon što se silueta torbe sa gornjom ručkom u obliku trapeza prvi put pojavila na tržištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi)

Ova kampanja uvek uključuje poznate porodice i ideju da se dragoceni komadi prenose sa generacije na generaciju. U prvom izdanju pojavila se kreativna direktorka za modne dodatke, Venturini Fendi, koja je pozirala sa svojim ćerkama Delfinom Delettrez Fendi i Leonettom Luciano Fendi.

Od 2008. Peekaboo torba je postala klasičan simbol rimskog brenda, integrišući ženstvenost neodvojivu od Fendi esetetike. Peekaboo je dizajnirala Silvia Venturini Fendi i prvi put je predstavljena na modnoj reviji brenda proleće/leto 2009. godine. Prvobitno je to bio odgovor na tadašnji trend, sa ciljem da stvori novu definiciju za modne aksesoare, u eri kada su “it torbe” bile veoma popularne.

Geometrijski oblik Peekaboo torbe je jednostavan i elegantan, sa zaobljenim i glatkim linijama, dok je njegov praktični dizajn – razigran. Trapezoidna originalna tašna je izvedena od Fendi torbi iz prošlog veka, a pretvorena je u umetničko remek-delo bogato geometrijskim arhitektonskim karakteristikama kroz savremenu izradu kože u Fendi radionicama.

Majka i ćerka su bliske prijateljice Kima Jonesa, kreativnog direktora brenda Fendi. Nakon što su prvi put zajedno prošetale kao majka i ćerka za prvu Fendi haute couture kolekciju, ova kampanja predstavlja njihov povratak voljenom brendu.

Pročitajte i ovo: Tužba protiv modne kuće Hermès otkriva mračnu stranu poslovanja brenda

Naslovna fotografija: instagram.com/vmagazine

Božica Luković

Comments