Kate Moss je novo lice Balenciaga kampanje za Le City torbu, koju je fotografisao Mario Sorrenti. Modna kuća je je odabrala nostalgiju za ponovno promovisanje aksesoara.

Prvobitno lansirana 2001, Le City torba se vratila više od dvadeset godina kasnije sa poboljšanim dizajnom.⁠ Tada je kreativni direktor brenda bio Nicholas Ghesquiere. Karakteristike torbe obuhvataju ojačane uglove sa malim metalnim kopčama, brojne unutrašnje i spoljašnje džepove i, naravno, spoljašnjost od kože.⁠

Le City je sada dostupna u srednjim i malim veličinama. Boje uključuju crnu, žutu, zelenu, svetloljubičastu, metalik-sivu, metalik-srebrnu, belu, plavu i bež.⁠

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga)

Le City nastavlja da inspiriše, a njeni elementi dizajna utiču na još jednu značajnu torbu modne kuće Balenciaga, Le Cagole. Međutim, Le City se ističe po svojoj vernosti originalnom dizajnu.

Dok je Balenciaga torba prilično evoluirala od nastanka pre dve decenije, ove godine oličava Y2K modu.

Pre početka kampanje, u potezu koji je samo Kate Moss mogla da izvede, manekenka je primećena u londonskom otmenom kvartu Noting Hil, šetajući psa u čizmama sa potpeticom preko kolena, kaputu od veštačkog krzna i maloj verziji nove Le City torbe u crnoj boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LES FAÇONS (@lesfacons)

Inače, Kate je nedavno reklamirala još jednu torbu, sa ćerkom Lilom Moss. U okviru Fendi kampanje, postale su lica za Peekaboo torbu. Minimalističke fotografije je fotografisao Craig McDeann, a prikazuju majku i ćerku koje predstavljaju torbe iz kultnog nasleđa modne kuće Fendi.

One su bliske prijateljice Kima Jonesa, kreativnog direktora brenda Fendi. Nakon što su prvi put zajedno prošetale kao majka i ćerka za prvu Fendi haute couture kolekciju, ova kampanja predstavlja njihov povratak voljenom brendu.

Pročitajte i ovo: Miu Miu kampanja sa Gigi Hadid je omaž revolucionarnoj fotografkinji Yevonde

Naslovna fotografija: instagram.com/balenciaga

Božica Luković

Comments