Svetski poznati brend Dolce & Gabbana je za svoju desetogodišnju proslavu njihove Alta Moda kolekcije, koja predstavlja njihovu verziju Haute Couture, organizovao nezaboravan događaj koji je uključio poznatog modela i rijaliti zvezdu Kim Kardashian.

Milano Fashion Week – proleće/leto 2023.

Revija je bila organizovana na sicilijanskoj pjaci, gde su se održavala ponovna izvođenja religijskih procesija, a prvi redovi bili su ispunjeni ikoničnim imenima kao što su Mariah Carey, Drew Barrymore, Hellen Miren, Sharon Stone, Heidi Klum i drugi. Iako je brend D&G poznat po svojim ekstravagantnim revijama svake godine, smatra se da je ovogodišnja bila najspektakularnija do sada.
Za kolekciju proleće/leto 2023, koja je nastala u saradnji sa Kim K, modeli su nosili niz različitih, uglavnom crnih, ali i belih, srebrnih i leopard print haljina – sve to dok je u pozadini bio pušten video Kim kako jede, pazite sad – špagete.

Kolaboracija iz snova

Revija je otvorena zvukom kliktanja fotoaparata i reči paparacija koji viču “We love you Kim!“, sa mnoštvom bliceva, dok su Kriss Jenner, Khloé Kardashian i Kimina ćerka North pružali podrške iz prvog reda.

Sama Kim nije bila deo zvaničnog otvaranja, već se pojavila tek kasnije, u toku finala događaja, izlazeći ispred svetlucavog ekrana u crnoj šljokičavoj haljini, zajedno sa dizajnerima Domenicom Dolceom i Stefanom Gabbanom. Njih troje su se kao savršeni tandem poklonili publici, podižući Kim K sa statusa zvezde, to jest, poznate ličnosti, na status modnog dizajnera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

Šta se sve moglo videti

Čitava kolekcija bila je ispunjena ličnim pečatom Kim K, i to se zaista moglo videti. Sve od “uništenih” teksas komada, veoma uskih korseta i bodi silueta, do oversized kaputa, i “KIM” čokera. Primetili ste da se na reviji našlo mnogo tamnih boja, gde je crna preovladavala, što zapravo predstavlja žalost nad smrću kraljice Elizabete II, koja se nedavno dogodila.

Kolekcija je nekoliko dana pred događaj predstavljena u vidu tizera, kada je izbačena najnovija reklamna kampanja brenda D&G, pod nazivom “Ciao Kim“. Kim je u videu prikazana u punom italijanskom glamu koji je tipičan za njihove filmske zvezde, sa blajhanom plavom kosom, i crnom čipkanom haljinom, okružena hordom paparacija.

Možda vam ovaj kadar deluje prepoznatljivo, a to je jer je ovo drugi put da Kim kanališe svoju unutrašnju Marilyn Monroe, kao što je to učinila i na Met Gala večeri, kada je nosila njenu ikoničnu haljinu.

Pročitajte i: Zašto je haljina koju je Kim Kardashian nosila na Met Gali toliko problematična?

Isto tako, nekoliko dana pre nego što je revija održana, izašao je još jedan tizer, ovoga puta u vidu projekcije na zgradi u Milanu, u kojoj se nalazi D&G prodavnica – što se može videti i na instagram profilu njene majke Kris, koja je podelila video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

Kako je došlo do ideje za kolaboraciju?

Ovo je drugi put kako se Kim K pojavljuje na nekoj modnoj pisti, jer je, ako se prisetimo, prvi put to učinila na Haute Couture reviji brenda Balenciaga u Parizu, početkom ove godine.

Naime, ovaj čitav projekat nastao je nakon venčanja njene sestre Kourtney, koja se ovog proleća venčala sa poznatim muzičarem Travisom Barkerom. Kim je za tu priliku obukla jednu od svojih vintage Dolce haljina, što je privuklo pažnju Domenica i Stefanoa. Od tog trenutka se sve odvilo poprilično brzo, jer ih je put odveo u razgovore o njihovim arhivama, koje postaju sve važnije i važnije u svetu mode, a što možete videti i u ponovnom rođenju Y2K i trendova 90ih.

Pročitajte i: Kim Kardashian je sada i zvanično novo lice brenda Balenciaga!

Upravo ovako je nastala ideja za kreiranjem čitavih 85 komada sa D&G, koji su inspirisani njenim omiljenim arhivskim izgledima, koji su izlazili u periodu između 1878. i 2007. godine. Svaki izgled je imao korene u prošlosti, ali je bio zamišljen na moderan način, što je bila sjajna prilika da se reinventuje stari filmski glamur. Da, možda su nedostajali odvažne boje i floralni printovi, koji su u poslednje vreme veoma popularni, ali to nismo ni mogli da očekujemo, s obzirom da sofisticiranost filmskog glamura ne leži u takvim komadima.

S obzirom na to da je Kim kraljica interneta, i da je on njeno igralište, jedna ovakva kolaboracija ne treba da nas mnogo iznenadi, a sigurni smo da nas čeka još mnogo neverovatnih događaja ideja od strane nje i kolaboracije sa drugim dizajnerima.

Naslovna fotografija: instagram.com/kimkardashian

Nenad Grubanoski

Comments