Klasične dizajnerske torbe su uvek dobra investicija – u pitanju je luksuz za svaki dan, a mnogim modelima cena samo raste tokom vremena. Dok trendovi po prirodi dolaze i odlaze, dizajnerske tašne su sasvim druga priča. One prevazilaze sezone, čak i godine, i stoga važe za mudra ulaganja.

Prema Cynthiji Morrow, koja se bavi prodajom luksuznih torbi, Hermes, Louis Vuitton & Chanel su zabeležili povećanje cene od 55% na tržištu preprodaje, u poređenju sa maloprodajnom cenom u poslednje vreme. Sa takvim besprekornim kvalitetom, klasične dizajnerske torbe čak mogu da se pretvore u posebno nasleđe koje će se prenositi generacijama.

Kako god da je posmatrate, luksuzna torba je, pre svega, i dalje velika investicija, tako da ćete želeti da dugo razmišljate o kupovini konkretnog modela. Sa toliko mnogo stilova i novih primera dizajna koji se pojavljuju svake sezone, može biti teško od samog početka znati koje dizajnerske torbe su zapravo dovoljno klasične da bi preživele test vremena, u svakom smislu – i što se tiče izgleda i što se tiče popularnosti.

Naravno, kupovina torbe koja će biti idealna za vas predstavlja veoma lični izbor. Možda ćete želeti veoma prepoznatljiv logo koji će preporoditi vašu odeću. Vaš životni ritam možda zahteva prostraniju torbu, ili biste mogli da tražite nešto kompaktnije, kao što je klasični crossbody model koji se nosi i danju i noću. Ove torbe mogu biti luksuzne, ali su ipak napravljene da se koriste svakodnevno.

Dakle, bez obzira da li želite da počastite nekog drugog ili sebe (s pravom), možda ćete biti inspirisani konačnom listom najboljih dizajnerskih torbi svih vremena, prema fashion stručnjacima.

Chanel torba na preklop

Naravno, ne postoji kultnija torba od Chanel. Bilo da se odlučite za starinsku 2.55 koju je sama Coco Chanel dizajnirala 1955, ili za čuvenu klasičnu torbu Karla Lagerfelda, dizajniranu u njegovoj prvoj godini u kući 1983, sa dodatkom Double C logotipa — možete biti uvereni da vaš izbor nikada neće izaći iz mode.

Hermès Birkin & Kelly torbe

Hermès torbe bi mogle biti značajna investicija, ali važe za vredne kolekcionarske komade čija vrednost se može povećati tokom godina. Birkin je verovatno najluksuznija dizajnerska tašna, bez pitanja. S druge strane, Kelly torba, sa svojim minimalističkim detaljima i gornjom ručkom, deluje modernije.

Saint Laurent Maillon torba

Ključ za pretvaranje dizajnerske torbe u instant klasik leži u njenoj suptilnosti. Logotipi i monogrami mogu biti izuzetno zabavni, ali nijansirani pristup Maillon torbe ima mnogo duži vek i “radiće” sa više odevnih predmeta od bilo koje druge torbe. Možda nema kultni YSL amblem na prednjoj strani, ali oni koji poznaju modu odmah će je prepoznati, i to je veliki deo njenog šarma. Zanimljivo je da je lansirana u proleće 2021. godine, što samo ilustruje njenu bezvremenost.

Gucci Horsebit 1955 torba

Sada kultni metalni horsebit detalj jedan je od najlegendarnijih Gucci amblema — prvi put dizajniran 1953. godine, a prvi put korišćen na torbici 1955. Skoro sedamdeset godina kasnije, ostaje jedan od najpoželjnijih vidova dizajna ovog brenda. Gucci Horsebit 1955 je neoklasična interpretacija originala Alessandra Michelea, ponovo uvedena 2019. godine. Sa svojim elegantnim minimalizmom i svestranošću, nema sumnje da će ova torba delovati jednako elegantno i u narednim decenijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jadé Brycki (@jadetunchy)

Prada Nylon mini-torba

Uprkos tome što je dizajnirana pre dvadesetak godina, Prada Nylon mini-torba je bila najprodavanija u 2022. godini. Mala, a moćna, deluje mladalački i zabavno, dok jednostavan trouglasti logo i neobičan dizajn poručuju da ostaje klasična.

Pročitajte i ovo: Miu Miu je najpopularniji modni brend sveta – a ovo je 10 najprodavanijih komada

Naslovna fotografija: instagram.com/sobalera

Božica Luković

Comments