Kada nam je teško, a nemamo para za psihoterapeuta, uvek odgovore pokušavamo da nađemo između listova papira, redova i slova. Ali kad dođemo na vrata knjižare, uvek nas je sramota da stanemo ispred police na kojoj piše “SAMOPOMOĆ”. A pogotovo što se nikad ne bismo usudili da odnesemo te knjige na kasu, i suočimo se sa radoznalim pogledima prodavca. Iako je to samo u našoj glavi, i u 2021. godini svi gledaju kako sebi da pomognu i niko nikog ne osuđuje, mi i dalje bežimo od popularne psihologije. Dok ne prevaziđemo predrasude koje smo sami sebi nametnuli, ovo su knjige koje će nam pomoći da nađemo odgovore na pitanja koja nismo ni znali da imamo.

Sapijens: Kratka istorija čovečanstva

“Pravo pitanje nije šta želimo da postanemo, već šta želimo?”

Ako se jednog dana probudite i ne znate ni ko ste ni gde ste, uzmite slobodno jutro i krenite sa čitanjem ove knjige. Ona će vam objasniti ne samo šta se dešava u svetu, već vam dati retrospektivu svega što se ikada desilo, kao i šta će se verovatno desiti u budućnosti. Kao što gledate crno-bele slike vaših baka i deka i to vam pruža osećaj samospoznaje (jer je jako bitno znati odakle smo), tako će vam i ova knjiga pomoći da pronađete svoje mesto.

Moć sadašnjeg trenutka – Ekart Tol

Ovo nije ni knjiga o samopomoći, a ni popularna psihologija. Ovo je knjiga koja predstavlja kompletan kurs i vodič kroz meditaciju. Prodato je preko 2 miliona primerka širom sveta i prevedeno na preko 30 jezika upravo zato što – radi. Zaboravite pravila i floskule kojima nas zatrpavaju razne knjige u kojima se ne pronalazi niko normalan. Ova knjiga će vas odvesti na duhovno putovanje posle koga možete da dostignete vrhunac u ličnom i spiritualnom razvoju.  Pitanja koja ćete imati na početku knjige sama će vam se odgovoriti kako putujete kroz knjigu (i sebe).

Comments