Iako ste početkom ove godine doneli neke malo drugačije odluke, ipak još uveliko traje sezona ulaganja u sebe. Početak januara znači davanje novih obećanja sebi, okretanje leđa protekloj godini i, što je najvažnije, razmišljanje o tome šta želimo od godine koja je pred nama. Ovih dana sam istraživala koji bi to bio najbolji način za zadržavanje rezolucija. Pa, umesto da ih zaboravite već krajem januara, kao što ste radili proteklih godina, dobar početak bila bi dobra knjiga koja nudi konkretne savete kako da  postignete svoje ciljeve i ako ništa, budete bar malo zadovoljniji sobom. Kako bih vam pomogla da donesete rezolucije kojih ćete se držati (jer svi zaslužujemo sopstvenu pobedu u 2021. godini), napravila sam listu  pet knjiga koje će vam pružiti preko potrebnu dozu inspiracije, optimizma i motivacije. Bez obzira na to da li vam “rezolucija 2021” više liči na trčanje maratona ili samo na povremeno ustajanje iz kreveta zbog prelaska na kauč, ove knjige će vam pomoći da stignete tamo.

Michelle Obama – “Becoming”

Bila bih jako nemarna da Mišel Obamu ne uvrstim ni na jednu listu knjiga koje menjaju život. U ovoj knjizi saopštava svoja duboka lična iskustva, govori o svojim korenima i kako je pronašla način da prevaziđe svoje strahove, kao i o vremenu u Beloj kući, svojoj kampanji za javno zdravlje i ulozi majke. Bila je to najprodavanija knjiga objavljena u Sjedinjenim Državama 2018. godine, koja je postavila rekord 15 dana nakon objavljivanja, sa preko dva miliona prodatih primeraka. “Becoming” je inspirativni memoar koji će vas motivisati da jurite za svojim snovima.

Gretchen Rubin – “Better Then Before”

U ovom praktičnom i korisnom čitanju, Rubin identifikuje svaki pristup koji funkcioniše pri izgradnji novih navika i otpuštanju loših. Zaokupljena opsežnim istraživanjima, ubedljivim glasom i primesama humora, knjiga “Better then before” zaista će vam poboljšati 2021. godinu. Pročitajte ukoliko je vaša novogodišnja rezolucija da stvorite određene navike (ili da se odreknete starih).

Comments