Svi smo bar jednom u životu držali dijetu. Neko iz zdravstvenih razloga, drugi kako bi skinuo višak kilograma, a treći ni sami ne znaju zbog čega. Eto tako.

Diskusije na temu da li je dijeta zdrava ili nije godinama unazat su neiscrpna tema u svim medijima. I neretko možemo čuti i čitati stavove istaknutih nutricionista koji nas savetuju “ono onako, ovo ovako, ovo sa onim kombinovati, to ne nikako i tako dalje”. Složićete se svašta smo čuli i videli, ali ovo verujem da još niste. “Smešne” dijete? Ako želite da saznate ko je držao “smešnu” dijetu i šta se pod tim podrazumeva “pretrčite” tekst do kraja.

Ovo je dijeta koju je držala Bijonse

bijonse dijeta1 Ko je držao smešnu dijetu?

Poznata pevačica Beyonce u vreme kada se pripremala za ulogu u filmu “Devojka iz snova” 2006, izgubila je čak 20 kg uz pomoć kontaverzne dijete “Magični čistač organizma”. Zapravo svakodnevno je pila koktel koje se pravi od mešavine ceđenog limuna, aleve paprike i sirupa od javora.  Jeste, bljak. Ali njoj je očigledno pomogla.

Dijeta koju je primenio Bill Clinton

bil klinton dijeta2 Ko je držao smešnu dijetu?

Ove smešne dijete nisu samo karakteristika pevačica i drugih šoumena, saznali smo da je čak i bivši američki predsednik Bill Clinton bio na nekoj od tzv. “smešnih dijeta”. On je jedno vreme svakodnevno konzumirao samo supu od kupusa. Da, da… Složićete se ni njima nije uvek lako u životu.

Nemojte se smejati, ovim ljudima su ove dijete verovali ili ne pomogle. Šalu na stranu. Nikako ne preporučujemo da i vi ovo probate.

Milica Ašćerić

Comments