Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Savršeno sređene obrve, duga raskošna najčešće talasasta kosa, crop top u kombinaciji sa kratkim teksas šortsem visokog struka, bele patike, ogrlica od školjki, beskrajno nanizane narukvice i mali ranac u kome se nalazi plastična boca za vodu sa metalnom slamčicom (jer treba brinuti o okolini), sve brendirano i skupo – to je VSCO devojka. Ona seda u džip i odlazi sa prijateljima na plažu da gleda zalazak sunca. Najlepše momente će ovekovečiti polaroid kamerom.

View this post on Instagram

sicko mode: ACTIVATED 🤪

A post shared by Sydney Serena (@sydneyserena) on

Zvuči smešno i zanimljivo istovremeno jer ko još živi takvim životom – u stvarnom životu? Pa ipak, trend je i više nego stvaran – takozvane #VSCOGirls koje je Urban Dictionary opisao kao “the tumblr girls of 2019” zauzele su gotovo svaki kutak interneta, a njihova popularnost sve više i više raste. Na TikTok aplikaciji, videi koje postavljaju VSCO devojke imaju preko 405 miliona pregleda, dok je preko milion Instagram objava obeleženo haštagom #VSCOGirls. Pretpostavlja se da je nekako sve počelo sa Emmom Chamberlain – najuticajnijom YouTuberkom današnjice.

View this post on Instagram

turtlenecks all year round <3

A post shared by emma chamberlain (@emmachamberlain) on

Njihova specifična estetika, pa i samo ime “pokreta”, inspirisani su čuvenom VSCO aplikacijom koja je prepoznatljiva po svojim posebnim filterima – retro, nostalgičnim, sanjivim… Kao da si se našla u nekoj od pesama Lane Del Ray! Upravo takav utisak ostavljaju i VSCO devojke. Julie Inouye, predstavnica za komunikacije aplikacije VSCO, naglašava da voli da vidi kada se tinejdžeri međusobno “pronalaze”, okupljaju i otvoreno pokazuju ko su oni zaista i kako vide svet oko sebe. Pa ipak, kao i kada je u pitanju svaki drugi veći trend, pokret ili supkultura, i ovde su zamaskirane granice između posebnosti i želje da se bude drugačiji, sa jedne strane, i stapanja u masu “istog razmišljanja”, sa druge strane. Možda ste kao celina drugačiji, ali ste unutar nje – svi isti.

Editors choice