Hot topics

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

1/2

Savršeno sređene obrve, duga raskošna najčešće talasasta kosa, crop top u kombinaciji sa kratkim teksas šortsem visokog struka, bele patike, ogrlica od školjki, beskrajno nanizane narukvice i mali ranac u kome se nalazi plastična boca za vodu sa metalnom slamčicom (jer treba brinuti o okolini), sve brendirano i skupo – to je VSCO devojka. Ona seda u džip i odlazi sa prijateljima na plažu da gleda zalazak sunca. Najlepše momente će ovekovečiti polaroid kamerom.

View this post on Instagram

sicko mode: ACTIVATED 🤪

A post shared by Sydney Serena (@sydneyserena) on

Zvuči smešno i zanimljivo istovremeno jer ko još živi takvim životom – u stvarnom životu? Pa ipak, trend je i više nego stvaran – takozvane #VSCOGirls koje je Urban Dictionary opisao kao “the tumblr girls of 2019” zauzele su gotovo svaki kutak interneta, a njihova popularnost sve više i više raste. Na TikTok aplikaciji, videi koje postavljaju VSCO devojke imaju preko 405 miliona pregleda, dok je preko milion Instagram objava obeleženo haštagom #VSCOGirls. Pretpostavlja se da je nekako sve počelo sa Emmom Chamberlain – najuticajnijom YouTuberkom današnjice.

View this post on Instagram

turtlenecks all year round <3

A post shared by ☆ emma chamberlain ☆ (@emmachamberlain) on

Njihova specifična estetika, pa i samo ime “pokreta”, inspirisani su čuvenom VSCO aplikacijom koja je prepoznatljiva po svojim posebnim filterima – retro, nostalgičnim, sanjivim… Kao da si se našla u nekoj od pesama Lane Del Ray! Upravo takav utisak ostavljaju i VSCO devojke. Julie Inouye, predstavnica za komunikacije aplikacije VSCO, naglašava da voli da vidi kada se tinejdžeri međusobno “pronalaze”, okupljaju i otvoreno pokazuju ko su oni zaista i kako vide svet oko sebe. Pa ipak, kao i kada je u pitanju svaki drugi veći trend, pokret ili supkultura, i ovde su zamaskirane granice između posebnosti i želje da se bude drugačiji, sa jedne strane, i stapanja u masu “istog razmišljanja”, sa druge strane. Možda ste kao celina drugačiji, ali ste unutar nje – svi isti.

Editors choice