Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Savršeno sređene obrve, duga raskošna najčešće talasasta kosa, crop top u kombinaciji sa kratkim teksas šortsem visokog struka, bele patike, ogrlica od školjki, beskrajno nanizane narukvice i mali ranac u kome se nalazi plastična boca za vodu sa metalnom slamčicom (jer treba brinuti o okolini), sve brendirano i skupo – to je VSCO devojka. Ona seda u džip i odlazi sa prijateljima na plažu da gleda zalazak sunca. Najlepše momente će ovekovečiti polaroid kamerom.

View this post on Instagram

sicko mode: ACTIVATED 🤪

A post shared by Sydney Serena (@sydneyserena) on

Zvuči smešno i zanimljivo istovremeno jer ko još živi takvim životom – u stvarnom životu? Pa ipak, trend je i više nego stvaran – takozvane #VSCOGirls koje je Urban Dictionary opisao kao “the tumblr girls of 2019” zauzele su gotovo svaki kutak interneta, a njihova popularnost sve više i više raste. Na TikTok aplikaciji, videi koje postavljaju VSCO devojke imaju preko 405 miliona pregleda, dok je preko milion Instagram objava obeleženo haštagom #VSCOGirls. Pretpostavlja se da je nekako sve počelo sa Emmom Chamberlain – najuticajnijom YouTuberkom današnjice.

View this post on Instagram

turtlenecks all year round <3

A post shared by ☆ emma chamberlain ☆ (@emmachamberlain) on

Njihova specifična estetika, pa i samo ime “pokreta”, inspirisani su čuvenom VSCO aplikacijom koja je prepoznatljiva po svojim posebnim filterima – retro, nostalgičnim, sanjivim… Kao da si se našla u nekoj od pesama Lane Del Ray! Upravo takav utisak ostavljaju i VSCO devojke. Julie Inouye, predstavnica za komunikacije aplikacije VSCO, naglašava da voli da vidi kada se tinejdžeri međusobno “pronalaze”, okupljaju i otvoreno pokazuju ko su oni zaista i kako vide svet oko sebe. Pa ipak, kao i kada je u pitanju svaki drugi veći trend, pokret ili supkultura, i ovde su zamaskirane granice između posebnosti i želje da se bude drugačiji, sa jedne strane, i stapanja u masu “istog razmišljanja”, sa druge strane. Možda ste kao celina drugačiji, ali ste unutar nje – svi isti.

Editors choice