Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

1/3

Kolikoje zapravo dobro što nam se u današnje vreme pružaju različite metode alternativnog lečenja i možemo da prihvatimo koju god želimo, ako nam prija. Nešto relativno novo, a u stvari vekovima staro.

Kada čitamo o svim alternativnim metodama može nam biti prilično zbunjujuće da shvatimo toliko novih izraza i na kraju krajeva, ne znamo tačno ni kako da ih izgovorimo. Ne možemo kriviti nikoga ko se oseća zbunjenim i preopterećenim.

Svesni smo da popularnost i potražnja alternativnih metoda lečenja rastu neverovatnom brzinom, i zato smo rešili da se pozabavimo ovim nazivima i njihovim značenjima. Moglo bi biti korisno naučiti razlike između najviše dostupnih tretmana, njihovih prednosti i šta sve možete očekivati kada zakažete pregled.

Možda ćete pronaći nešto idealno za vas, a u svakom slučaju ćete se informisati.

Nebo1 Koja alternativna metoda lečenja je IDEALNA za tebe?

 

Akupunktura

Akupunktura je starokineska metoda liječenja uz pomoć igala koje se zabadaju u određene točke na koži. Ova tradicionalna metoda se bazira na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom, koja kruži našim telom određenim putevima ili meridijanima. Nesmetani tok vitalne energije preduslov je energetske ravnoteže i psihofizičkog zdravlja organizma.

Kineska tradicionalna medicina predstavlja skup iskustava kineskog naroda stečenih u borbi protiv bolesti kroz hiljade godina. Akupunktura je važan i sastavni deo kineske tradicionalne medicine. Japan je druga zemlja Dalekog istoka koja ima hiljadugodišnju tradiciju lečenja akupunkturom. U Evropi se akupunktura prvi put spominje krajem 16.i početkom  17.veka od misionara koji su posetili Kinu. Akupunkturom se ne stvara nova energija već se ponovo uspostavlja energetska ravnoteža. Sa njom se može efikasno suzbiti bol, pa se već uveliko primenjuje umesto klasične anestezije.

Akupunktaaaa Koja alternativna metoda lečenja je IDEALNA za tebe?

Editors choice