Ne znam da li ste primetili ali Gucci ne može biti aktuelniji, i traženiji nego što jeste. Bilo da voliš tu estetiku ili ti je potpuno strana, činjenica je da barem jednom dnevno naletiš ne neku fotografiju sa Gucci monogramom, ili komadom. Samo u poslednjoj četvrtini godine prodaja je porasla za skoro 50%. Kul klinci i generalno ekipa, ne mogu da se zasite svega što brend ponudi. Crveni tepisi širom sveta su zasuti njihovim svečanim haljinama. I ne samo to, čini se da svi-od malih brendova do ozbiljnih dizajnera, crpe inspiraciju na očigledno nerpesušnom izvoru mladog genija pod imeno Alessandro Michele i njegove specifične estetike. Deluje kao da ceo svet želji da se obeleži tom prepoznatljivom crveno zelenom trkačkom štraftom.

Svakako da glavnu ulogu u estetskom obrtu ove italijanske modne kuće ima prvenstveno Michele, ali glavni izvršni direktor Marco Bizzari koji je u Gucci došao 2015. zajedno sa Alesandrom,  podjednako je značajna figura koja korisiti nesvakidašnje metode ne bi li inspiracija i kreativnosti bili održani na vrhuncu.
Zapravo, Bizzari je nedavno otkrio da kompanija ima svoje tajno oružje: “komitet iz senke” milenijalaca mlađih od 30 godina.

Iako verovatno odmah zamišljaš neku bizarnu družinu: originalna Francuskinja koja svaki dan nosi baš one stajlinge koje svi preporučuju, japanska kraljica Instagrama, umetnik iz Bruklina, i trineastogodišnja vlog zvezda, realnost je ipak malo manje fantazmagorična, ali je još uvek ključ Gucci uspeha. To su zapravo svi zaposleni u ovoj modnoj kući koji imaju manje od 30 godina, i koje nevezano za njihovu pravu poziciju Bizzari povremeno dovodi na sastanke.

Comments