Kada dođe toplo vreme i kada počnemo da nosimo suknje i haljine, pored depiliranih nogu želimo i glatku i mekanu kožu. Sigurna sam da primećujete koliko je koža mekana kada odemo na more. Već nakon 5 dana se potpuno obnovi i postane meka i glatka. Kod kuće, međutim, pokušavamo da je održavamo glatkom koristeći pilinge, odnosno skrabove za kožu.

Pošto provodimo mnogo vremena na internetu – sigurna sam da smo svi u jednom momentu tražili nove načine kako da nam koža bude glatka. Tako smo na TikToku mogli da vidimo novi wellness trend koji se zove dry brushing. Dry brushing nije trend koji je započao neko od korisnika, već su svi počeli da ga isprobavaju zato što je manekenka Miranda Kerr podelila svoju tajnu. Šta je dry brushing i na koji način je dobar za našu kožu?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miranda (@mirandakerr)

Velike su šanse da ste već upoznati sa ovom tehnikom skidanja mrtvih ćelija sa površine kože, ali hajde ipak da vidimo šta to podrazumevaDa li je dry brushing tajna koju koriste manekenke, pomoću koje uvek imaju glatku i naizgled mekanu kožu.

Međutim, ova tehnika nije nešto novo. Njom su se služili antički narodi i tako skidali mrtve ćelije sa površine kože koja je posle toga bila mekša i bolje se hidrirala. Zato, pre nego što se prihvatite pojedine četke i počnete da trljate kožu, morate da znate nekoliko stvari.

Šta je dry brushing?

Dry brushing je baš to kako zvuči – suvo četkanje tela. Za dry brushing se koristi prirodna i čvrsta četka kojom se lagano masira telo pokretima ka gore. Procesom masiranja prirodnom četkom stvara se svetlija koža, koju smatramo mladom kožom i nju je efikasnije hidrirati zbog čega izgleda mekše.

Dry brushing podrazumeva da vaša četka i vaša koža treba da budu suvi. Dakle, ovaj tretman je najbolje odraditi pre kupanja. Kupite veću drvenu četku kojom ćete efikasno i lako moći da prođete celu kožu, zatim je koristite pre kupanja tako što ćete je pomerati odozdo ka gore.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miranda (@mirandakerr)

Ti pokreti će pomoći da se suva koža sa površine lepo odvoji, a da ne povređuje sloj ispod. Istovremeno ćete relaksirati mišiće i razbijati celulit koji se stvara. Četku možete da koristite po celom telu jer ona neće ni na koji način da vam ošteti kožu. Nakon korišćenja četke trebalo bi da se istuširate, najbolje nekom kupkom koja je na bazi ulja, a zatim i da lepo hidrirate kožu.

Koje su beneficije dry brushinga?

U toku prelaženja suvom četkom preko kože – doći će do ubrzanja krvotoka. Vaša koža će biti crvenija nego obično, ali to nije znak iritacije, već poboljšanje cirkulacije. Baš kao i korišćenje rolera na licu, tako će vam i četkanje tela pomoći sa limfnom drenažom. Krv kroz telo prenosi limfnu tečnost koja se filtrira kroz limfne čvorove. Kada četkate kožu i time ubrzavate krvotok, to će dovesti i do bržeg protoka limfne tečnosti. Naravno, suvo četkanje kože pomaže u regulisanju hidratacije, jer skida površinski sloj kože nakon čega se ona bolje hidrira.

Naslovna fotografija: instagram.com/mirandakerr

Milica Antić

Comments