Da se podsetimo, smatran ocem zapadne astrologije, Ptolomej je došao na ideju o 12 znakova zodijaka za 12 meseci gregorijanskog kalendara. Na osnovu određenih proračuna, on je dokumentovao da je godina počela prvog dana proleća u sazvežđu Ovna, koji je prvi horoskopski znak. Zanimljivo je da reč „zodijak“ slobodno prevedena sa grčkog znači „izvajana životinjska figura“.

Smatra se da su ljudska bića evoluirala od životinja i da nose većinu svoje karme i mudrosti iz prošlih života, kao i nekoliko intrigantnih osobina. Veruje se da je svaki horoskopski znak povezan sa duhovnom životinjom koja je srećna za njih i koja odražava njihove osnovne karakteristike i temperament. U nastavku saznajte…

Koja ste duhovna životinja prema horoskopskom znaku

Ovan – jastreb

Snažan, nezavisan, pokretan i izuzetno ambiciozan, vatreni Ovan savršeno se slaže sa inherentnim kvalitetima jastreba. Veoma su samouvereni, iako pomalo nestrpljivi u svojim poslovima. Ovaj znak je pod uticajem planete Mars, koja simbolizuje strast i ambiciju. Oni su, dakle, rođene vođe, a jastrebovi otelotvoruju slične atribute.

Bik – medved

Ovaj zemaljski znak pokreće planeta Venera koja predstavlja ljubav i novac. Oni vole luksuzne stvari i ponekad budu doživljavani kao vrlo tvrdoglavi. Medved tačno personifikuje ove kvalitete i označava fizičku i mentalnu snagu, što je opet tipičano za Bika.

Blizanci – leptir

Prikladno nazvan „društvenim leptirom“ zodijaka, ovim ljubaznim, inovativnim i pozitivnim vazdušnim znakom vlada planeta komunikacije Merkur i označen je simbolom blizanaca. Leptir je njegova idealna duhovna životinja jer je lagan, šaren i uvek zuji okolo kako bi započeo nove poduhvate ili bio njihov deo.

Rak – los

Četvrti znak zodijaka je pod uticajem vodenog elementa i smatra se izuzetno osetljivim, odsečenim i ćudljivim. Znak pokreće Mesec, a njegova duhovna životinja je los. Rakovi su prilično neuhvatljivi i stide se da pokažu svoje pravo ja, te se uglavnom povlače u svoju školjku kako bi izbegli neprijatne situacije. Međutim, oni se drže ljudi za koje su vezani.

Lav – lav

Koja duhovna životinja može bolje da predsavlja lava od njega samog? Lavovima vlada Sunce, te su ambiciozni, veoma zaštitnički nastrojeni, popularni, velikodušni i imaju srce pogodno za kralja. S druge strane, ljude sa ovim znakom uglavnom smatraju narcisima, ali su u stvarnosti topli i vole da daju i privlače pažnju gde god da su.

Pročitajte i: Koji ste lik iz filma “Barbie” prema horoskopskom znaku?

Devica – lisica

Oštra, okretna i postojana, lisica se smatra jednom od najpametnijih životinja. Zemljani znak Device je označen devojkom i pod uticajem je planete Merkur. Devica prikuplja informacije i koristi ih kako bi se unapredila. Dobro se prilagođava životu u materijalnom svetu, čvrsto se drži svojih uverenja, ali je i prilagodljiva, baš kao lisica.

Vaga – labud

Elegantan, zavodljiv i podjednako sujetan, inteligentan, šarmantan i društven, vazdušni znak Vage mogao bi se uporediti sa labudom – po mnogim stvarima. Vage su poznavaoci lepote jer njima dominira planeta Venera koja utiče na lepotu i bogatstvo. Vole da ih vole, cene i prilično su popularne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toni (@ruhanenphotography)

Škorpija – zmija

Ovaj vodeni znak je često pogrešno shvaćen i percipiran kao zastrašujuć, osvetoljubiv i opasan. Međutim, to uopšte nije tačno, jer njegov dubokoumni način razmišljanja ne prija svima. Veoma pronicljiv i oprezan prema ljudima, ovom kardinalnom znaku najviše odgovara zmija. Oni dele slične kvalitete i istovremeno su nežni i zatvoreniji, kao i osvetoljubivi. Škorpija je pod uticajem planete Pluton, koja se odnosi na uništavanje i regeneraciju – određene sposobnosti koje Škorpije dele sa svojom duhovnom životinjom.

Strelac – crvena panda

Slobodnog duha i spreman za avanture, ovim poslednjim vatrenim znakom u zodijaku vlada planeta istraživanja, Jupiter. Promenljivi Strelac uvek želi da nauči nove stvari, jer mu često dosadi rutina. Crvena panda je duhovna životinja koja se vezuje za Strelca jer dele sličan senzibilitet kada je u pitanju njihova suštinska priroda. Simpatični Strelac ima jaku energiju i dovoljno je pametan da se prilagodi nepovoljnim okolnostima, iako je pomalo nedosledan u svom izražavanju.

Jarac – vuk

Poslednjim zemaljskim znakom vlada planeta Saturn, koja stavlja poseban akcenat na poštovanje životnih pravila i propisa. Vuk luta u čoporima, daje veliku važnost porodici, vodi se pravilima i poznato je da ima čvrst i izražen stav – baš kao Jarac. Negativna strana je što je Jarac pomalo krut, pa često biva doživljavan kao previše dosadan jer se uvek pridržava svoje rutine.

Vodolija – zec

Poslednjim vazdušnim znakom u zodijaku vlada planeta Neptun, te teži ka revoluciji u svakom smislu svog bića. Duhoviti zečevi savršeno predstavljaju ove kvalitete. Poput zečeva, Vodolije su neizostavni deo svog okruženja, ali su na određenim nivoima zatvorene i odvojene od drugih, uvek razmišljajući o novom putovanju na koje bi krenule.

Ribe – riba

Poslednji znak zodijaka je vodeni znak i sasvim je prikladno da je za njega najbolja duhovna životinja – riba. Maštovit, odsečen od stvarnosti i veoma kreativan, ovaj znak je najmirniji i najmeditativniji od svih. Generalno, životinje ribe odišu duhovnom energijom i pronicljivošću, a takve su i osobe sa ovim znakom.

Pročitajte još i: Kompatibilnost Blizanaca u ljubavi sa drugim horoskopskim znakovima

Naslovna fotografija: instagram.com/h0tc0uture

Marija Gavrilović

Comments