Ovaj makeup trik je osvojio srca svih koji se nalaze na makeup strani TikToka. U pitanju je koktel od maskara. Da, mešanje maskara je nešto što moramo da isprobamo! Nekad mi se čini da mi duplo više vremena treba da stavim maskaru nego da našminkam ostatak lica. Ne znam zašto, ali toliko se skoncentrišem dok nanosim maskaru da sigurno provedem pet minuta u tom procesu. Uvek se trudim da svaka dlaka ima dovoljno maskare na njoj i da bude nameštena baš tamo gde želim da bude.

Iz tog razloga retko kad rizikujem da menjam maskaru. Znate već, pronađete onu dobru i oslonite se na to da će ona da bude vaš savršeni partner kroz makeup život. Bez obzira na to koliko vam drugi sugerisali da isprobate novu maskaru, uvek ostajete pri svome. Možda je baš za nas ovaj trend savršen, jer ipak – moći ćemo da isprobamo novu maskaru, a da ipak ostanemo dosledni svojim navikama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paola Cossentino (@paola_cossentino)

Šta je koktel od maskara?

Verujem da je prilično jasno da je u pitanju kombinovanje različitih maskara, ali koliko maskara je ok iskombinovati? Stvar je u tome da možete da kombinujete koliko god maskara želite i da tako kreirate jedinstven look! Na primer, ako imate dugačke trepavice kojima je potreban volumen, možete da kombinujete maskaru koja ima tanje češljiće kako bi izvukla dužinu vaših trepavica i da je kombinujete sa nekom drugom.

Ta druga maskara bi trebalo da vam pruži volumen. Zato, kad namažete jedan sloj maskare koja ima tanje češljiće, odmah nanesite onu s malo debljom četkicom. Tako će već naneta maskara da prodre u delove do kojih ova sa tanjim češljićem nije stigla.

Pročitajte i ovo: Chromecore se vraća na velika vrata – ideje za nošenje srebrne senke

Ovo potpuno ima smisla jer ne možemo da očekujemo od jedne maskare da bude sve što nam treba! Upravo zbog toga postoji toliko različitih maskara, a ideja je da možemo da pronađemo onu koja nam odgovara i da je prilagodimo sebi. Pojedine maskare su predodređene da nam samo izduže trepavice, druge će nam dati volumen, a treće će pomoći trepavicama da se uviju. Zato potpuno podržavamo ideju o pravljenju koktela!

Najbolji rezultati

Kako dobiti najbolje rezultate? Potrebno je prvo da utvrdite kakve su vaše trepavice, ako već ne znate. Ukoliko imate prirodno dugačke trepavice, onda vam je potrebna maskara koja će vam dati volumen. Maskare za uvijanje su idealne za sve koji imaju ravne trepavice koje padaju, dok su maskare sa tankim češljićima savršene za sve koji su u potrazi za najboljim efektom veštačkih trepavica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emilia Danilevskaya (@danilevskayaamy)

Nemojte da zaboravite na korišćenje uvijača za trepavice. Verovali ili ne, uvijač može da bude vaš najbolji prijatelj! Zato, pre nego što počnete sa pravljenjem koktela od maskara, uvijte svoje trepavice. Tako ćete biti sigurni da vam trepavice neće pasti.

Zatim kreće pravljenje koktela! Nemojte da se brinete, biće potrebno mnogo slojeva maskare da biste primetili da ste preterali. Sve dok ostanete pri tome da koristite jedan sloj svake maskare, dobićete željeni efekat. Nakon što dobro uvijete svoje trepavice, nanesite maskaru koja će ih izdužiti. Sigurno znate da ovakve maskare imaju jednu ravniju stranu od druge, a vama je baš ta ravnija strana potrebna!

Nanesite jedan sloj maskare koja će da vam izduži trepavice, ali prođite više puta kako biste dobro razdvojili trepavice. Nakon toga je potrebno da nanesete maskaru koja će vam dati volumen, kao što smo rekli. Nanesite jedan sloj, ali prođite više puta kako se trepavice ne bi slepile i pale.

Pročitajte i ovo: Jesenji makeup trendovi koji će dominirati ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/paola_cossentino

Milica Antić

Comments