Ako ste ušli na ovaj tekst nakon što ste pročitali naslov, verovatno za sebe smatrate da ste fashion girl, u svakom smislu te reči. Nije vam problem da ispratite najnovije trendove, i praktično ste hodajuća enciklopedija kada su u pitanju kombinacije za svaki dan i autfiti poznatih ličnosti. A možda se i ne smatrate velikim poznavaocem mode, ali ste željni da se što više potrudite prilikom oblačenja svakog dana, prezentujući sebe na način koji vas ispunjava samopouzdanjem.

U koju god kategoriju da spadate (ili ako ste čak nešto između), mnogi od nas se verovatno mogu složiti da postoji velika vrednost u osećaju “skockanosti”. Verovatno se, takođe, možemo složiti da je ovaj osećaj (i izgled) ponekad mnogo lakše zamisliti nego učiniti, posebno kad žurite i nemate vremena, i možda čak i u toku manjka energije.

Ali, razumemo, čak i samoproklamovana fashion girl mora da ima slobodne dane. Životne obaveze iskaču bez najave, ormari postaju pretrpani, društveni događaji ispunjavaju vaš kalendar, i pre nego što primetite, osećate se iscrpljeno, neinspirisano i potpuno odvojeno od bilo kog komada odeće koji ste tog dana odlučili da obučete kako biste preživeli dan. Ali, to nije način na koji se živi.

Oblačenje bi trebalo da bude prijatan deo vašeg dana. A, kad se uradi kako treba, može vam čak dati i prekopotreban energetski podsticaj. U nastavku smo izdvojili nekoliko saveta kako da se ponovo osećate inspirisano da se ujutro obučete i izgledate skockano, čak i kada žurite da istrčite iz kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rae Everyday (@raeannlangas)

Odaberite stajling veče pre

Vreme je da počnete da se radujete svakog puta kad treba da se obučete, tako što ćete planirati svoju odeću prethodne večeri. Za mnoge od nas, jutra nisu nužno doba dana u kojima možemo mnogo toga da postignemo. Ako saosećate sa ovim, znajući da se u ranim satima osećate umorno i mutnih očiju, učinite sebi uslugu i planirajte unapred.

Čak i ako ste jutarnja osoba, vreme između trenutka kad vam se alarm oglasi i kad morate da stignete na posao – obično prolazi munjevitom brzinom. Usklađivanjem autfita veče pre, učinićete sebi veliku uslugu. Osim toga, velike su šanse da ćete mnogo više uživati u slaganju odevnih komada kad to radite u trenutku kad se ne osećate užurbano i iscrpljeno.

Posegnite za haljinama i kombinezonima

Haljine i kombinezoni su najbolji prijatelj umorne žene. Zašto? Zato što su sami po sebi gotovi autfiti. Osim planiranja odgovarajućih aksesoara i cipela, ovi komadi su jednokratno rešenje problema. Iskoristite ovu prelepu jednostavnost i okrenite se ovim komadima u danima kad se osećate posebno užurbano. Još jedan bonus – imaju tendenciju da budu izuzetno udobni.

Pročitajte i ovo: Izdvajamo stajlinge u kojima ćete uživati u svakom trenutku prolećnog odmora

Odlučite se za klasične komade

Jednostavan način da se osećate skockano je da usmerite svoju unutrašnju kul devojku i posegnete za bezvremenskim komadima koji nikada neće izaći iz mode. To je možda i najbolji savet koji možete dobiti za kombinacije za svaki dan. Razmislite o belim košuljama, laskavim pantalonama, blejzerima, zlatnom nakitu i mokasinama, a to su samo pojedini od komada. Svi ovi stilovi su sami po sebi magični; bez obzira na vaše jutarnje stanje uma, ne možete a da se ne osećate više skockano kad ih nosite. U trenutku nedoumice, klasika je u trendu – posebno kad radite sa ograničenim vremenom i energijom.

Iskoristite prednosti aksesoara

Ako planirate šta ćete obući unapred, sigurno osetite da vam nešto nedostaje, međutim, to nije znak da treba da je zamenite. Umesto toga, pokušajte da je unapredite modnim dodacima. Privlačan komad nakita, kaiš ili dobro koordinirani aksesoar za kosu mogu učiniti čuda za svaki autfit, čineći ga da izgleda kao da ste mu utkali dodatnu energiju.

Pripremite se za uspeh

Bilo da planirate svoju odeću prethodne noći ili sastavljate nešto ujutru, uverite se da je vaš garderober optimizovan i spreman da radi u vašu korist. To znači odbacivanje svih stvari koje vam ne donose radost. Duksevi koji svrbe (sigurno znate taj osećaj), farmerke koje više ne pristaju kako treba, suknje koje su prekratke za posao – ako ih ne nosite ili se ne osećate dobro u njima, ne zaslužuju mesto u vašem ormanu. Raščišćavanje garderobe učiniće sastavljanje odevnih ansambla mnogo lakšim, štedeći vam vreme i trud.

Kombinacije za svaki dan: kreirajte kapsula garderober

Dok posežete za klasičnim komadima, razmislite o tome da se zaista posvetite kapsula komadima. Sastavljanjem garderobe koja se u potpunosti sastoji od kvalitetnih, bezvremenskih komada koji se mogu lako kombinovati, gubite period nepotrebnog nagađanja oko planiranja svog stajlinga. Ovo vam može uštedeti vreme i pomoći vam da se osećate skockano bez obzira šta ujutru izaberete iz ormara.

Izaberite komad i planirajte svoju odeću oko njega

Ako vam je potreban pravi energy boost, planiranje vašeg stajlinga oko komada koji se ističe je pravi način da pristupite oblačenju. Ovo može biti par cipela, pojedinačni gornji deo, par pantalona koje će vam pomoći da izgledate dobro ili jedinstvena torba. Ako se ne plašite da eksperimentišete, ovaj pristup vam može dati podsticaj u raspoloženju čak i u toku najtmurnijih danima.

Pročitajte i ovo: Ultimativna prolećna kapsula garderoba za 2023 – ovo su naši favoriti!

Naslovna fotografija: instagram.com/laurajadestone

Nenad Grubanoski

Comments