Ovan je prvi znak zodijaka, kojim vlada Mars i zato su prirodne vođe, ambiciozni aktivni i puni životne snage – sa potencijalom za rizike, avanture i nagrade. Ovnovi slave rođendane između 21. marta i 19. aprila i najbolje se slažu sa znacima koji dele isti žar i neposrednost u načinu na koji komuniciraju i žive svoje živote. Blizanci, Vage, Lavovi, Strelci i Vodolije pokazuju najveću kompatibilnost sa Ovnom, dok je sa drugim znacima kompatibilnost niska, ili ne postoji.

Znaci zodijaka i njihova kompatibilnost sa Ovnom

Kompatibilnost dva Ovna

Iako izgleda da bi trebalo da razumeju jedan drugog i da se dobro slažu, dva Ovna zapravao stvaraju intenzitet koji može biti prejak i izazvati poteškoće. U partnerskom odnosu ni jedna osoba rođena u znaku Ovna ne želi da popusti, jer svaka hoće da se stvari odvijaju onako kako ona želi. Ali, ako oboje ostave ego po strani i slušaju jedno drugo, mogu biti tim. To je, međutim, redak slučaj, pa su Ovnovi međusobno češće konkurenti, nego ujedinjeni partneri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Bik i Ovan

Kompatibilnost između Ovna i Bika je na velikom ispitu u partnerskom odnosu – oboje su tvrdoglavi, odbijaju da prave kompromis, što može dovesti do nagomilavanja nesuglasica i nezadovoljstva. Oni takođe imaju potpuno različite poglede na život. Za Ovna, život je avantura puna šansi da pokažu hrabrost i da rizikuju za velike dobitke, dok Biku nije ništa važnije od udobnosti i mira. Bikovi imaju dovoljno strpljenja, ali komunikacija sa Ovnom može biti suviše čak i za njih. Ovan je spontan, a Bik konvencionalan u svom načinu života i razmišljanja, ali u ovom slučaju, suprotnosti se ne privlače.

Blizanci i Ovan

Vazdušni Blizanac može biti odličan partner Ovnu, jer se međusobno balansiraju. Vatreni Ovan stalno traži šarmantnog partnera koji razmišlja van okvira, a spontani, harizmatični i nepredvidljivi Blizanci su upravo takvi. Oba znaka su optimistična i vole uzbuđenje i avanturu i sigurno će se dobro slagati. Manje su kruti u struktuiranju svakodnevnog života i izbegavaju svakodnevne stvari koliko god je moguće – imaju slične životne stilove, i komunikacione veštine i njihova kompatibilnost je visoka.

Rak i Ovan

Rak je kardinalni vodeni znak i direktan protivnik vatrenom Ovnu, tako da im je teško da se slažu i suočavaju sa stvarima, naročito u načinu na koji komuniciraju i rešavaju nesuglasice i tenzije. Oba znaka su odvažna i ambiciozna i žele da pobede, ali Ovan će u tome ići do kraja, dok će Rak tražiti mir i povlačiti se. Iako je Rak dovoljno stabilan, on izbegava sukobe kad god je to moguće i radije će štititi i negovati, umesto da „uleće u borbu“ kao Ovan. Ova kombinacija je promenljiva, ali agresija Ovna može preplaviti i zastrašiti Raka, koji će se verovatno zatvoriti i postati emocionalno nedostupan u odnosu.

Pročitajte i ovo: Horoskop za 2023: Ovan

Lav i Ovan

Lav ima izuzetnu kompatibilnost sa Ovnom – takođe je vatreni znak čije su karakteristike slične Ovnu. Oba znaka vođena su dostignućima i ambicijama, ali Lav neće biti nemaran prema bilo čemu što bi moglo da izazove problem i rado će se suočavati i tražiti rešenje. Jednako su željni pažnje, smeli i vatreni, vole da sijaju i zadobijaju divljenje i poštovanje, koje će i jedno drugom nesebično ukazivati. Sukobi među njima mogu biti eksplozivni, ali kada su na istoj strani – zajedno protiv problema – oni neće biti konkurencija, vać će biti spremni da preoblikuju svoje stavove i prošire perspektivu. Lavovi prosto umeju da izađu na kraj sa Ovnom i u njegovom najgorem izdanju.

Devica i Ovan

Udaljeni pet znakova u zodijačkom krugu, Ovnovi i Device bi mogli i da ostanu na distanci i izbegavaju jedno drugo, jer nemaju mnogo zajedničkog. Device su strpljive, praktične, orijentisane na sitnice i temeljnu organizaciju, a spontane Ovnove to nervira. I dok oboje žele da posao bude završen, problemi rešeni i da sve ide predviđenim tokom, Device i Ovnovi rešavaju probleme na potpuno suprotne načine – Ovan uskače u borbu i juri u akciju, dok Device pomno razmatraju problem, pre nego što išta učine.

Vaga i Ovan

Vaga pokazuje visoku kompatibilnost sa Ovnom – sloga vlada između ova dva znaka koja u zodijačkom krugu stoje jedan preko puta drugog i dobro se dopunjavaju – uglavnom zato što Vaga daje prioritet ravnoteži i harmoniji, pa je u stanju da ublaži ovnovsku agresivnost i direktnost. Vaga je mirotvorac i ima mnogo razumevanja, dok je Ovan nestrpljiv i tvrdoglav i Vaga mu može pomoći da smiri napetost i pruži mu svu pomoć koja mu je potrebna da bi uspeo. Kao veoma društven znak, Vaga ceni zajednicu i nastoji da stvori harmoniju unutar grupe svojih vršnjaka, porodice i saradnika i može pomoći Ovnu da održi dobre odnose sa drugima. Kada je Ovan usijane glave, Vagina staloženost i zdrav razum ublažavaju negativnu energiju i smiruju situaciju.

Škorpija i Ovan

Škorpija je, kao vodeni znak, direktno suprotna Ovnu i njena kompatibilnost sa Ovnom je slaba. Škorpija je emotivna, osetljiva, uživa u dubokim razgovorima i mislima i ima potrebu da interno obrađuje svoje emocije, dok je Ovan skloniji rešavanju problema spoljašnjim delovanjem, što može stvoriti napetost. Međutim, Ovnovi i Škorpije imaju dovoljno sličnih osobina, a i zajedničku vladajuću planetu Mars, što im daje strast, hrabrost, odanost i samopouzdanje. Njihova kompatibilnost dovoljna je za odnos u kome nikad nije dosadno, ali je možda često suviše napeto. Ponekad, Ovnovi i Škorpije se slažu u svemu, a ponekad ni u čemu.

Ovan i Strelac najbolji par

Strelac ima možda najveću kompatibilnost sa Ovnom – oni mogu biti moćan ljubavni spoj. Oba vatrena znaka dele aktivan duh i strast za životom, optimisti su, vole zabavu i avanturu. Oni su tip partnera koji bi mogao veoma dugo da održi iskru strasti u odnosu, skloni su da rade zajedno, da jedno drugo podržavaju u ličnom rastu i razvoju i da se zajedno razvijaju u istom pravcu. Uživaju da stiču nova iskustva, upoznaju nove ljude i posećuju mesta na kojima nisu bili, da šire horizonte i stiču nova saznanja u svim životnim oblastima i nikada se ne umaraju od toga. Oboje su pokretači, rado preuzimaju inicijativu, ali rado i prihvataju inicijativu partnera i sarađuju sa njim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Ovan i Jarac

Ova dva moćna znaka, Ovan i Jarac, u romantičnoj vezi mogu postati suparnici, ali bi mogli da budu veoma dobri prijatelji. Kardinalni znaci sa kojima počinju godišnja doba (Jarac – zima, Ovan – proleće), međusobno se poravnavaju, što znači da postoji napetost, koja stvara prejaku dinamiku za romantičan odnos. Oboje su ambiciozni i odlučni, ali ka ciljevima kreću na suprotne načine – Jarac je posvećen postojanom i dugom usponu, dok bi Ovan sve odmah i sada. Oni mogu kombinovati svoju odlučnost u postizanju zajedničkih ciljeva, ali to će funkcionisati mnogo bolje u prijateljskom, nego u romantičnom odnosu.

Vodolija i Ovan

Ovan i Vodolija imaju veliki potencijal da stvore moćno izbalansiran ljubavni spoj. Fiksni vazdušni znak, Vodolija ima visoku kompatibilnost sa Ovnom, jer deli njegovu inteligenciju i nezavisnost i ako Ovan dozvoli, Vodolija bi mogla da iskoriste svoje sposobnosti da mu pomogne u ostvarivanju velikih ideja i snova. Ovan možda ne razmišlja o svemu i Vodolija mu može pomoći u upravljanju projektima, kako bi stvari zaista krenule – Vodoliji je ideja inspirativna, ali ona želi da napravi potrebne pripreme, dok će Ovnovo samopouzdanje raščišćavati s puta usputne probleme. U svom partnerstvu, oni bi mogli zaista uživati podalje od gomile, negujući svoju nezavisnost i podržavajući jedno drugo u autentičnom izražavanju. Jedino bi mogli da se suoče sa problemom emocionalne zatvorenosti i distance, jer su oboje skloni da budu nedostupni, pa bi morali da porade na premošćavanju tog jaza.

Ribe i Ovnovi se nikako ne slažu

Ovan i Ribe različiti su koliko dvoje može biti različito – Ribe nemaju nikakvu kompatibilnost sa Ovnom. Ovan može delovati Ribama kao bezobziran ili nepristojan, jer promenljivi vodeni znak osetljivo reaguje na osećanja i postupke drugih i ima veliku emocionalnu dubinu. Ovan voli diskusije i rasprave, ali to je velika prepreka za Ribe, koje su predusretljive i sklone opraštanju. Ribe možda pogrešno tumače intenzivnu energiju Ovna kao nezainteresovanost za zajedništvo i deljenje, a Ovnovi pogrešno shvataju senzitivnost Riba kao slabost i prepreku.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć horoskopa poboljšate svoje zdravlje?

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments