Leto nam je sve bliže, i kako to obično biva, već polako počinju pripreme. U prvom delu ormara se ostavljaju majice, šortsevi, suknje, haljine u svom letnjem izdanju. Međutim, cela situacija koja nas je nedavno zadesila, promenila je način na koji ćemo se pripremati. Sledstveno tome, ako i dalje niste spremne da idete u salon na depilaciju – znate i same da je to izvodljivo i kod kuće. Znam da vam je uvek bilo lakše da se izdepilirate u salonu, ali kod kuće ta ista radnja uopšte nije komplikovana. Pretpostavljam da je mnogo vas odustalo već na samom početku, jer niste znale kako da počnete. Nužno je da znate pravilno korak po porak kako da to uradite. Zato sam sigurna da će vam ovaj vodić za depilaciju kod kuće mnogo značiti, jer ćete se posle ovih saveta sigurno usuditi da probate!

Ne koristite brijač

Koliko god da je izazovno da za veoma kratko vreme dobijete glatke i nežne noge, trudite se da izbegavate korišćenje brijača kada želite da odradite depilaciju. Sačekajte najmanje dve nedelje da prođe od poslednjeg brijanja, da biste mogle da se depilirate voskom koji koristite ili kremom. Korišćenjem brijača u međuvremenu, vaše dlake će biti jače i deblje, sprečavajući vas da dobro odradite depilaciju. I boleće više.

Nakon što ste prvu depilaciju odradile kod kuće, trebalo bi da to praktikujete svake tri do četiri nedelje, kako bi dlake lepo izrasle. Kako ova radnja bude učestalija, znate i same da će vaše dlake biti tanje, nežnije, a sama koža će se prorediti od njih. Budite strpljive! Jer, od toga koliko čekate između depilacija zavisi i kako i koliko brzo će dlake rasti. Isto tako, potrudite se da vam dlake budu minimalne dužine od 1.5mm za najbolje i najbezbolnije rezultate!

Budite oprezne

Popularni sastojci za negu kože lica poput retinoida, vitamina C, salicilne kiseline, mogu kožu činiti mnogo osetljivijom. Zato budite prilično oprezne kada želite depilirati nausnice ili obrve. Isto se odnosi i na opekotine od sunca – tu je posebno važno voditi računa, jer je koža u takvom stanju još više osetljiva. Da biste izbegle bilo kakve nepovoljne posledice depilacije, odradite mali test na što manjoj površini kože. Na taj način ćete se najbolje uveriti da li vaša koža reaguje loše na formulaciju kreme ili voska. Na primer, ako želite da depilirate ruke, njena unutrašnjost je najbolje mesto za proveru. Dakle, uvek birajte unutrašnju stranu noge ili ruke, jer su ti delovi osetljiviji. Brže će pokazati reakciju, ukoliko je bude bilo. 

Još jedan savet: depilaciju odradite noću, tj. pre nego što odete u krevet. Tako ćete dati vremena vašoj koži da se oporavi, a i vaše noge će biti savršenog izgleda za haljine ili suknje sledećeg jutra.

Odradite piling

Ključno pravilo depilacije tela – uvek prvo odradite piling kože. Sam piling ima mnogo benefita. Pomaže u otklanjanju mrtvih ćelija koje blokiraju pravilan rast dlake, i otpušava sve eventualno zarobljene ili urasle dlake. Sam piling poboljšava i ubrzava cirkulaciju i tako podstiče regeneraciju ćelija. Tako će vam ten kože biti bolji, kao i celokupan izgled. Međutim, ukoliko imate opekotine od sunca, onda preskočite ovaj korak kako ne biste dodatno iritirale kožu.

Neka koža bude čista

Za razliku od brijanja, depiliranje zahteva potpuno suvu kožu. Nažalost, ali tako je. Vosak ili krema neće raditi na vlažnoj koži. Ali to ne znači da pravilna higijena ne treba da postoji. Obavezno deo koji želite da depilirate, prethodno operite. I ne stavljajte nikakav losion za telo, jer je potrebno da taj deo koji depilirate bude suv i na pravilan način spreman! Ako vam je vruće ili počnete da se znojite, nanesite na deo koji depilirate manju količinu talk pudera pre početka. Tako ćete sprečiti kožu da se toliko znoji i manje će vas boleti.

Comments