Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Komunikacione veštine za totalne početnike

Komunikacione veštine za totalne početnike

1/3

Svi pričaju o tome da je dobra komunikacija najvažnija u emotivnim odnosima, da su komunikativne veštine neophodne u poslovnom okruženju, a niko vam ne kaže kako i sa čim da počnete, ako ste stidljivi, povučeni, nemate puno iskustva sa ljudima i upravo ste shvatili da morate da naučite da razgovarate sa svima, a ne samo sa najužim krugom porodice i prijatelja, jer ostavljate pogrešan utisak. Ljudi su površni i misle da ste baksuz, da ste čudni, malo na svoju ruku… retko ko se trudi da pogleda ispod površine i da vidi u vama toplu, iskrenu i osetljivu osobu, kojoj treba malo podrške, da bi se osnažila i ohrabrila.

Komuniciranje znači da pitate, slušate i razumete odgovre, ali istovremeno imate sluha za afmosferu koja postoji u pozadini, a ne slaže se sa onim što se događa – dakle, komuniciranje uključuje i osećaj i intuiciju i potrebu za otvorenošću i neposrednošću, kao i potrebu za diskretnošću i prećutnim uvažavanjem granica koje neko ne može da pređe. Komuniciranje je razmena – informacija, energije, osećanja, rečenog i neizrečenog, manifestovanog i prikrivenog. Komuniciranje je kompleksno i zahteva dosta pažnje i fleksibilnosti – i vežbe. Pa, ako si totalni početnik, evo nekoliko jednostavnih smernica.

Kako privući ljude i učiniti da im razgovor bude zanimljiv

Ako treba da započneš razgovor sa nekom osobom, pođi od interesovanja za ono što ona trenutno radi – sedi u kafiću i pije neko piće (možeš da je pitaš da li često tu dolazi i kakva im je kafa), čita nešto (neko ko čita obično ne želi da ga drugi uznemiravaju, pa bi bilo dobro da poznaješ to štivo i pitaš osobu koja čita da li je već stigla do onog dela kad… a tu staneš, jer ne želiš da spojluješ)

Editors choice