Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Svi pričaju o tome da je dobra komunikacija najvažnija u emotivnim odnosima, da su komunikativne veštine neophodne u poslovnom okruženju, a niko vam ne kaže kako i sa čim da počnete, ako ste stidljivi, povučeni, nemate puno iskustva sa ljudima i upravo ste shvatili da morate da naučite da razgovarate sa svima, a ne samo sa najužim krugom porodice i prijatelja, jer ostavljate pogrešan utisak. Ljudi su površni i misle da ste baksuz, da ste čudni, malo na svoju ruku… retko ko se trudi da pogleda ispod površine i da vidi u vama toplu, iskrenu i osetljivu osobu, kojoj treba malo podrške, da bi se osnažila i ohrabrila.

Komuniciranje znači da pitate, slušate i razumete odgovre, ali istovremeno imate sluha za afmosferu koja postoji u pozadini, a ne slaže se sa onim što se događa – dakle, komuniciranje uključuje i osećaj i intuiciju i potrebu za otvorenošću i neposrednošću, kao i potrebu za diskretnošću i prećutnim uvažavanjem granica koje neko ne može da pređe. Komuniciranje je razmena – informacija, energije, osećanja, rečenog i neizrečenog, manifestovanog i prikrivenog. Komuniciranje je kompleksno i zahteva dosta pažnje i fleksibilnosti – i vežbe. Pa, ako si totalni početnik, evo nekoliko jednostavnih smernica.

Kako privući ljude i učiniti da im razgovor bude zanimljiv

Ako treba da započneš razgovor sa nekom osobom, pođi od interesovanja za ono što ona trenutno radi – sedi u kafiću i pije neko piće (možeš da je pitaš da li često tu dolazi i kakva im je kafa), čita nešto (neko ko čita obično ne želi da ga drugi uznemiravaju, pa bi bilo dobro da poznaješ to štivo i pitaš osobu koja čita da li je već stigla do onog dela kad… a tu staneš, jer ne želiš da spojluješ)

Editors choice