Kontroverzni trendovi za 2024. godinu donose odevne komade i detalje oko kojih će se ljudi definitivno prepirati. Mnoge aspekte mode ili volite ili mrzite, pa tako je i sa ovim trendovima.

U kolekcijama za proleće/leto 2024, dizajneri su nastavili da se oslanjaju na minimalističke, basic odevne komade, pa smo videli mnoštvo kaputa, pencil suknje, ležerna odela i dozu nostalgije devedesetih. Sve je to dalo novi život klasici kroz neočekivana uparivanja, dramatične proporcije i svež stil.

Samim tim, pojedini trendovi sezone bi na prvi pogled mogli da izazovu oštru reakciju, ali takođe mogu biti dašak svežeg vazduha za vašu garderobu za 2024! Bez obzira na to da li ih volite ili mrzite, nema sumnje da će na proleće ovi komadi svuda biti prisutni, a na vama je da odlučite hoćete li ih isprobati. Ovo su:

Kontroverzni trendovi za 2024. godinu

Kapri pantalone

Koliko god da su polarizirajuće, kapri pantalone su postale veoma popularne prošle sezone. Polako smo prošlog leta počeli da ih viđamo u autfitima generacije Z, a piste za 2024. u potpunosti su obezbedile da dobiju “it” status. Od Tory Burch do Phillipa Lima i Mirror Palais, sve kolekcije su uključivale kapri pantalone, uparene sa svime, od baletanki do špicastih salonki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Déspi Naka (@despi_naka)

Peplum topovi

Peplum se vratio bez obzira na to da li ste spremni ili ne. Silueta koja deli mišljenja, a čija se najistaknutija modna era desila osamdesetih, sada je ušla u kolekcije za 2024, sa svežim izgledom. Prolećne verzije su romantične, prozračne i delikatne, a ne krute i strukturirane — savršene za uparivanje sa svilenkastom suknjom ili pantalonama ležernog kroja.

Haljine sa resama

Dok se rese pojavljuju kao trend i izlaze iz mode svakih nekoliko godina, dizajneri su ih dodali kao zabavne detalje na niz svetlucavih haljina, koje podsećaju na kreacije iz 1920-ih. Voleli ih ili mrzeli, predviđa se da ćemo haljine sa resama viđati tokom letnje sezone venčanja.

Prozirne suknje

Dok je trend prozirnih tkanina dominirao poslednjih nekoliko sezona, za proleće 2024. prozirna suknja je u centru pažnje kao komad za nošenje i danju i noću. Uprkos tome što može da deluje zastrašujuće, 2024. se prozirna suknja stilizuje na ležernije načine. Uparite je sa džemperom sa okruglim izrezom i cipelama špicastog oblika – formula za autfit koju ćete uskoro videti svuda (ako već niste).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Déspi Naka (@despi_naka)

Polo majice

Ako Miuccia Prada kaže da je polo majica trend za 2024. godinu, ko smo mi da se bunimo? Ne može se poreći da je ležerni pamučni top oživljen i da će imati značajan trenutak ove sezone. Pripremite se da vidite modne influensere kako ga stilizuju na jednostavan i svež način — uz naborane mikro-suknje ili preko košulja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Pročitajte i ovo: 10 street style autfita iz Milana kao oličenje aktuelnih trendova

Naslovna fotografija: instagram.com/despi_naka

Božica Luković

Comments