Kad je reč o TikTok trendovima, oni apsurdni obično postanu viralni. Do nedavno su na ovoj društvenoj mreži bili opsednuti trendom iscrtavanja naočara i raznih drugih predmeta pomoću korektora, a zatim mešanje svega za sjajnu, zategnutu kožu. Ove metode nisu uvek uspešne, ali jedno je sigurno – zanimljive su. Uzmite za primer rumenilo koje se koristilo kao ruž ili gel za kosu pomoću kog radimo lifting obrva. Ova dva trenda definitivno smo usvojili i biće dugo prisutni!

Sada je na redu da pričamo o trenutno popularnom načinu konturisanja lica duginim bojama. Do sada smo shvatili da konture služe da sakrijemo nedostatke i istaknemo ono što najviše želimo (najčešće ističemo jagodice i vilicu dok vizuelno smanjujemo nos).

U nastavku teksta pišemo o trenutno popularnom načinu konturisanja, univerzalnom za svaki oblik lica – potrebno vam je samo nekoliko različitih nijansi korektora i kremasto rumenilo, nekoliko četkica i beauty blender. Za one malo iskusnije šminkere, dovoljno je i da imaju samo kremaste proizvode koje kasnije utapkavaju prstima. Dugino konturisanje je očaravajuće, a tiktokeri skupljaju na hiljade pregleda i komentara. 

Priprema lica:

Nikada ne smemo da zaboravimo da je temelj najbitniji. Priprema lica pre nanošenja šminke je vrlo važna, osim čišćenja lica, aktivnog kiseonika ili drugog spreja za hidrataciju, seruma i kreme, možete naneti i malo prajmera. Nanošenje prajmera nije obavezno, odluka je na vama, ali on hidrira vašu kožu i pomoću njega šminka ostaje duže na licu. Naravno, ako preskočite korak sa prajmerom, nakon konturisanja možete naneti malo pudera u kamenu.

Kontura u duginim bojama – postupak 

Do danas, naš prvi korak u šminkanju, nakon hidratacije lica, bio je puder. Danas, a verovatno i svakog narednog puta, on će biti zanemaren. Uzmite svoje korektore u ruke i počnite sa konturisanjem. Najtamnijom nijansom obeležite jagodice, levu i desnu stranu čela, nos i vilicu. Svetlu nijansu nanesite na čelo, ispod očiju i na sredinu brade. Zatim uzmite svoje kremasto rumenilo (sami izaberite nijansu, mi preporučujemo kajsiju za neutralniji look ili roze ako želite jaču konturu). Kremasto rumenilo nanesite na obraze između svetlog i tamnog korektora i na čelo u obliku duge. 

Sada kada smo završili sa nanošenjem proizvoda, vreme je da izjednačimo ten pomoću beauty blendera. Vlažnijm blenderom, nežnim tapkanjem, utiskujte sadržaj. Za samo par minuta imate prelepo nijansiran ten, dodajte samo malo fiksatora i vaš ten je spreman!

Pročitajte i ovo: Da li znaš kako se zaista koristi Beautyblender?

https://www.tiktok.com/@one.jessica.anne/video/7059087216374648111?is_from_webapp=v1&item_id=7059087216374648111

Kontura u duginim bojama – efekat koji postižete 

Svi smo u određenim momentima nezadovoljni stanjem naše kože i želimo da joj vratimo sjaj. Ovaj trend postao je popularan između ostalog i zbog tog glow efekta.

Konturisanje prema obliku lica

Ove tri boje savršeno će se stopiti uz svaki oblik lica, rumenilo će doneti svežinu i blistavost. Izgledaće besprekorno i uz recimo maskaru i ruž imate full makeup. Istina, ovakva kontura je drugačija od one na koju smo navikli i donosi potpuno novu vibraciju. Prilagođena je dnevnim varijantama, dok uz poder kao podlogu, ova vrsta konture može da bude savršena večernja varijanta.

Univerzalan način konturisanja

Bilo da imate srcoliki, okrugli, četvrtasti, dijamantski ili duguljasti oblik lica – konturisanje u duginim bojama doneće zaista novu dimenziju vašem licu. Nekada je potrebno da izađemo iz zone komfora i damo šansu novim, popularnim trendovima. Ako do sada, iz određenog razloga niste želeli da ističete jagodice ili bradu, pravi je trenutak za svojim rumenilom označite to mesto.

Pročitajte i ovo: Ovo je glowy makeup rutina Madison Beer

Ako večeras izlazite na piće ili u bioskop, isprobajte novu tehniku konturisanja lica i budite uvereni da će sve vaše drugarice poželeti da probaju isto.

TikTok je postavio toliko trendova da je nemoguće isprobati ih sve, ali ovo je sigurno jedan koji će dugo, dugo biti prisutan.

Naslovna fotografija: instagram.com/lesliedumeix.mua

Dragana Stojanović

Comments