Kada je TikTok u pitanju – znamo da nema igranja. Ono što vidimo na ovoj društvenoj mreži uvek potencijalno može da postane trend. Skoro smo, takođe, naišli i na devojku koja je otkrila koje su karmine koristile Courtney Cox i Jennifer Aniston dok su glumile Monicu i Rachel. A sada je red na Kate Moss trik konturisanja koji će vam omogućiti super model look podignutih jagodica.

U pokušaju da rekreiraju definisane jagodice supermodela Kate Moss – makeup influenseri na TikToku kreirali su novi trend! Ovo je savršeni makeup za svakoga ko želi da definiše obraze, ali da to uradi na suptilan način. Makeup artistkinja Ali Martin je bila prva koja je na ovoj društvenoj mreži pokazala ovu tehniku konturisanja.

Počitajte i ovo: Volite da vaša šminka izgleda prirodno? Ovo je ultimativni no makeup look u 5 koraka

Sigurno sada mislite da se radi o nekoj posebnoj tehnici. Nije u pitanju ništa inovativno, samo nekoliko izmena prilikom nanošenja bronzera. Ono što je najbitnije je da pronađete odgovarajući bronzer. Svi koristimo bronzere, to je jasno, ali pitanje je da li imamo one koji su dobri za “skulpturisanje” obraza i jagodica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss (@__katemoss)

Izaberi dobar bronzer

Kao što smo napomenuli, konturisanje tehnikom Kate Moss najviše se oslanja na odabir bronzera. Kako bi vaše jagodice bile dobro definisane, bronzer mora da bude cool. Šta to znači? Znači da ne sme da ima crveni pigment. Bronzer tokom nanošenja oksidira, kao i gotovo svaki proizvod za šminkanje, zbog čega će nakon nanošenja postati sve crveniji. Potrebno je da pronađete onaj koji ima hladni podton, kako bi vaši obrazi izgledali kao da su prirodno naglašeni. Kada je bronzer odgovarajuće nijanse, onda može izgledati kao da se svetlost i senke prelamaju na vašem licu.

Tehnika Kate Moss

Stižemo i do tehnike koju treba da rekreirate. Nakon što pronađete odgovarajući bronzer, ne brinite znamo kakva je to muka, potrebno je da primenite savete u nastavku. Navikli smo da bronzer nanosimo četkicom – bilo da je to velika četka koja pokriva površinu obraza ili uglasta koja će naneti bronzer samo na određeni deo obraza.

Međutim, kako biste postigli ovaj Kate Moss efekat – morate da zaboravite na četkicu. Ne, nije vam potreban ni beauty blender. Sve što vam je potrebno su vaši prsti! Već neko vreme mnogi makeup artisti sugerišu da određene proizvode nanosimo isključivo prstima, jer, toplota naših prstiju savršeno “stapa” proizvod sa kožom.

Makeup artistkinja Ali Martin već duže koristi ovu tehniku nanošenja bronzera na svojim klijentima. Naime, ona prvo nanese bronzer koristeći četkicu, zatim prstima pojača intenzitet bronzera i to samo na mestima na kojim možete prstima da opipate kost. Tako ćete kreirati prirodan izgled naglašenih jagodica, poput Kate Moss.

@alixandriacapparelli Thanks @Ali MARTIN for the #KateMoss cheek trick ✨ #makeup #beautytips #beautyhacks #katemoss ♬ about damn time x promiscuous – Adam Wright

Počitajte i ovo: Frosted lips – stari/novi makeup trend koji volimo

Kao i kod svake tehnike – potrebno je da otkrijete šta najbolje pristaje vašem licu. Bitno je da naglasimo da ova tehnika konturisanja može da pomogne samo onima koji već imaju, donekle, naglašene jagodice.

Naslovna fotografija: instagram.com/__katemoss

Milica Antić

Comments