Kako započeti konverzaciju na Tinderu? Čini se kao da je u pitanju neka posebna nauka. Zbog čega se nalazimo u ovoj situaciji u kojoj mrzimo Tinder? I konverzacije uopšte. I konverzacije na Tinderu. Posebna vrsta neprijatnosti nas obuzme kada se svajpujemo sa nekim i kada čekamo da nam ta osoba prva pošalje poruku. Zašto? Zato što je to isto ono ponašanje koje primenjujemo i uživo.

Kada nam se neko dopadne u gradu, postoje momenti u kojima možemo da preuzmemo stvari u svoje ruke, ali ipak to ne uradimo. I dalje se oslanjamo na ideju o tome da je na muškarcima da nam prvi priđu. Ali, to definitivno ne treba da bude slučaj. I onda kada se nama neko dopada – imamo potpuno pravo da mu priđemo. Isto kao što oni imaju pravo da priđu nama – jednostavno se konverzacija nastavi ili ne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Эстетика (@emperiance)

Tako bi trebalo da pristupimo i konverzaciji na Tinderu. Kao da prilazimo nekom uživo. U suštini, tome aplikacija i služi, osim što je mnogi od nas koriste kao način da pronađu osobu za seks, koju, na kraju, ni ne pronađu. Svako od nas je na ovoj dejting aplikaciji zato što želi da pronađe nekog, bilo da je u potrazi za partnerom za jedno veče ili želi da dejtuje sa nekim.

Ta pogrešna percepcija o aplikacijima, najbolje se može prikazati upravo kada je u pitanju konverzacija na Tinderu. Iz nekog razloga momci misle da je skroz u redu da nam u inbox pošalju E! i da time započnu razgovor. Ako ne napišu to, onda kažu nešto baš neumesno i zaslužuju samo da ih anmečujemo.

Pročitajte i ovo: Ovo su tipovi muškaraca na koje možete da naiđete na Tinderu

Predrasude na koje treba da zaboravimo

Zbog odgovora na ovo pitanje smo i započeli konverzaciju o Tinderu. Pošto već vrlo dobro znamo da je svakom ko prvi želi nešto da kaže neprijatno da to učini, najviše jer se plaši odbijanja, prvo treba da zaboravimo na to da neko može da nas odbije.

Tinder je aplikacija na kojoj jedni drugima ocenjujemo fizički izgled. To je prosto. Mislim, svako ko je bio korisnik iste morao je da se pomiri sa tim da će ljudi gledati njihov profil i odlučiti da li su im fizički privlačni ili ne. Čudno, ali tako je.

Ako ovo uzmemo u obzir, onda momenat u kojem nas neko odbija – zapravo i ne postoji. Jer, za razliku od prilaska uživo, kada neko može da nas odbije jer mu nismo fizički privlačni, na Tinderu već znamo da to nije slučaj. Kada se pojavi match na aplikaciji – jasno je da je neko video vaš profil, vašu fotografiju i reko dopada mi se. Ideju o tome da će vas neko odbiti izbacite iz glave. Zato je bitno da se oslonimo na konverzaciju, jer će ona biti glavni pokazatelj.

Konverzacija na Tinderu – kako je započeti?

Vreme je da odgovorimo na ovo pitanje – kako se započinje konverzacija na Tinderu? Prvo pogledajte koja su interesovanja osobe koju ste svajpovali. Tinder se dovoljno potrudio da nam sada omogući da vidimo i plejlistu osobe sa kojom smo se mečovali. Zato, igrajte na tu kartu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Noisetier (@thenoisetier)

Pogledajte koju su muziku izabrali i počnite konverzaciju o tome. Ne morate, nužno da poznajete muzičara ili delite zainteresovanost – tome služi razgovor. Upitajte ga/je zašto je izabrao/la baš tog muzičara, koju bi pesmu trebalo da poslušate ili nešto slično.

Zatim, pogledajte njihove fotografije. Sigurno ćete videti ili fotografiju sa društvom ili fotografiju sa putovanja. Počnite razgovor o mestu koje vidite na slici, kako se proveo/la, kakva je hrana, koja mesta morate da posetite u tom gradu/državi koju je on/ona posetio/la…

Pročitajte i ovo: Našla sam ljubav na Tinderu. Da, moguće je!

Kada se razgovor povede videćete da li imate zajedničkih interesovanja i da li vam se dopada način na koji razgovara sa vama. Potrudite se da se dopisujete nekoliko dana. A na kraju, ako vidite da razgovor nečemu vodi, da između vas postoji nekakva energija, pozovite ga/je na kafu. Tako ćete moći bolje da se upoznate.

Naslovna fotografija: instagram.com/thenoisetier

Milica Antić

Comments