Ah taj Seul, šljašteća metropola Južne Koreje. To je dom svima dobro poznatog k-popa, neverovatnih slatkiša, jela i dalgona kafe, filmske industrije, ali ono po čemu je Južna Koreja i najpoznatija su upravo trendovi za negu lepote. Ne treba da nas iznenadi i to da u ovom trendseterskom gradu postoji pregršt salona i profesionalaca koji se bave stilizovanjem kose, koji konstantno eksperimentišu sa različitim frizurama i bojama. Ako vas zanimaju korejski trendovi, i o kakvim hair i makeup lookovima se radi, nastavite sa čitanjam i saznajte o čemu se radi!

Korejski trendovi za šminkanje

Sjaj, sjaj i samo sjaj!

Svi znamo da je postavljanje šljokica oko očiju strateški i ograničavajuć posao. Evo šta možete da učinite: Iscrtajte tanku, blistavu liniju ajlajnera na unutrašnjim uglovima očiju. Dodajte malo šljokica na kapku, odmah iznad zenica. Sjaj nije namenjen da se najviše istakne ili da postane fokusna tačka vašeg makeup looka, već bi trebalo da bude final touch.

Minimalni pristup

Kada imate minimalistički pristup ka nečemu, to se takođe može protumačiti kao maksimalistički. To, takođe, znači da takav makeup možete nositi svakog dana. Otkrili smo da i najmanja količina sjaja daje gotovo neprimetan sjaj vašim očima, tako da izgledaju svetlije i malo manje umorne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ISAK 이삭 (@isakkk_woo)

Kad smo već kod šljokica i sjaja, to je veoma popularan izbor kod nevesti prilikom venčanja, kao i kod poznatih ličnosti na crvenim tepisima i scenskim nastupima, jer šljokice dodaju tu potrebnu dozu specijalnog čitavom makeup looku.

Ako želite da kanališete svog unutrašnjeg k-pop idola, onda je vreme da uključite šljokice u svoj svakodnevni makeup look, ili izaberete da ih dodate za specijalan izlazak sa prijateljima. Mada, ko kaže da mora da postoji prilika za nošenje šljokica? Šljokice i sjaj su uvek dobra ideja!

Za razliku od mnogih trendova u šminkanju koji zahtevaju mirnu ruku i visok nivo veštine, ovaj je relativno jednostavan za rekreiranje, posebno ako imate sjajni lajner ili olovku, jer možete jednostavno da ih prevučete direktno po koži. Isto tako, uvek možete da koristite malu četkicu za senku da nanesete šljokičavu senku tačno tamo gde želite. U svakom slučaju, zablistaćete.

Korejski trendovi za stilizovanje kose

Šiške u obliku slova “U”

Ovaj stil šiški je praktično korejska verzija “zavesa šiški”. Iako se mogu razdvojiti na obe strane glave, isečene su u više naopako slovo “U” kako bi nežno uokvirile lice i dodale malo volumena na krajeve.

“C-Curl perm” ili trajna u “C” obliku

“C-Curl perm” je idealan izbor za one koji traže volumen i teksturu. Ova trajna frizura čini vaše pramenove ravnim i glatkim u celini, sa samo nagoveštajem uvijanja na krajevima poput klasičnog feniranja.

“Air Perm” ili trajna vazdušasta frizura

Još jedna popularna trajna je “Air Perm”, koja kosu čini mekom i talasastom, a uopšte ne liči na trajnu frizuru koju su naše mame imale osamdesetih. Za ovu frizuru saloni koriste toplotu i hemikalije da oblikuju pramenove u labave talase, zadržavajući mekani volumen.

Braon boja mlečnog čaja

Da, dobro ste pročitali. Ova braon boja, poznatija kao “milk tea brown”, zapravo se odnosi na nijansu koju mleko dobije kad se u njega ubace bobe od tapioke. Sigurni smo da znate na šta mislimo, jer nema osobe koja ne voli da pije bubble tea. Ovo je veoma specifična boja koja se često može videti na ulicama Seula. Pepeljasta je, sa suptilnim nagoveštajima tamnoplave kose, kao i mlečne nijanse koja posebno dobro izgleda u kontrastu sa toplim i neutralnim tonovima kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @may__noh

Cherry blossom pink

Ako volite da eksperimentišete bojama, ova nijansa pastelne roze je savršena opcija za vas. Jedna od devojaka iz grupe Black Pink, Lisa, nedavno je imala ovakvu boju kose, što samo potvrđuje njenu popularnost. Sa jednakim delovima toplih i hladnih tonova, ova roze nijansa iznenađujuće dobro izgleda na najrazličitijim tonovima kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LISA (@lalalalisa_m)

Naslovna fotografija: instagram.com/lalalalisa_m

Nenad Grubanoski

Comments